'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  tulis-tulis on Mon Nov 30, 2009 4:39 pm

muhammad mikraj secara fizikal. Tapi nak explain tu audience perlulah yang ber- IQ tinggi.... orang ber IQ rendah payah nak tangkap lah ilmu hakikat...padahal ilmu hakikat dapat menerangkan bagaimana Mikraj Muhammad secara fizikal.

Hanya satu perspektif....(dan aku tahu serangan terhadapku bakal menjelang soon...heheheh Very Happy )

tulis-tulis

Jumlah posting : 9
Registration date : 2009-11-30

View user profile

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  tokbiru on Tue Dec 01, 2009 1:38 pm

tulis-tulis wrote:muhammad mikraj secara fizikal. Tapi nak explain tu audience perlulah yang ber- IQ tinggi.... orang ber IQ rendah payah nak tangkap lah ilmu hakikat...padahal ilmu hakikat dapat menerangkan bagaimana Mikraj Muhammad secara fizikal.

Hanya satu perspektif....(dan aku tahu serangan terhadapku bakal menjelang soon...heheheh Very Happy )

He3.. Eloklah kalau tuan tulis-tulis dapat tuliskan serba sedikit / serba banyak, sekurang2nya dpt juga kita uji IQ masing2 sambil berforum2 kosong ni. bom

tokbiru

Jumlah posting : 120
Registration date : 2009-09-03

View user profile

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  tulis-tulis on Tue Dec 01, 2009 10:04 pm

tokbiru wrote:
tulis-tulis wrote:muhammad mikraj secara fizikal. Tapi nak explain tu audience perlulah yang ber- IQ tinggi.... orang ber IQ rendah payah nak tangkap lah ilmu hakikat...padahal ilmu hakikat dapat menerangkan bagaimana Mikraj Muhammad secara fizikal.

Hanya satu perspektif....(dan aku tahu serangan terhadapku bakal menjelang soon...heheheh Very Happy )

He3.. Eloklah kalau tuan tulis-tulis dapat tuliskan serba sedikit / serba banyak, sekurang2nya dpt juga kita uji IQ masing2 sambil berforum2 kosong ni. bom

sabar dulu lah tuan tok biru, aku belum nak tulis-tulis kan apa-apa tentang mikraj muhammad semata untuk IQ sesapa pun.....hehehe

tulis-tulis

Jumlah posting : 9
Registration date : 2009-11-30

View user profile

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  Merpati Putih on Tue Dec 01, 2009 10:13 pm

You see???? kerbau pun mi'raj... kalu tak, bagaimana ia menjumpai rumput yang nak dimakannya?

Para filosofi2 hindu, juga mi'raj. kalu tidak bagaimana patung dewi lapan tangan terukir? Di era awal mana ada kamera digital?

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  salik on Sun Dec 06, 2009 11:19 pm

Pada suatu riwayat bahawa Abu bakar tatkala sampai khabar kepadanya bahawa Muhammad Telah Wafat , maka beliau datang Dan berselawat Nabi s.a.w. Dan airmatanya bercucuran dari kedua matanya. Bagaikan telah tercekek lehernya Dan Sayidina Abu Bakar pada yang demikian itu tetap pikiran pada perbuatan Dan perkataan. Lalu membuka kain dari muka Nabi s.a.w . Di peluknya dahi Dan kedua pipi Nabi s.a.w . Di sapukannya akan wajah nabi s.a.w . Ia menangis Dan berkata .

Engkau baik sewaktu hidup Dan sesudah meninggal . telah terputus kerana meninggalnya engkau akan apa yang tiada terputus kerana meninggalnya nabi nabi Dan kenabian.

Jika tidaklah engkau melarang dari menangis sesungguhnya kami akan habiskan semua airmata kepada engkau.

Adapun yang kami tidak sanggup menidakkan dari kami ialah: ingatan yang selalu ada yang sentiasa pada diri kami. Ya Allah sampaikan itu dari kami


Sebutkanlah kami Hai Muhammad_ kiranya Allah merahmati dikau –disisi tuhan engkau , Hendaklah Ada kami ini dari Hati Engkau !! Jika tidaklah engkau tinggalkan ketenteraman nescaya tidaklah bangun seseorang bagi yang engkau tinggalkan dari keliarah hati.

Ya Allah , sampaikanlah kepada Nabi Kami dari kami ini Dan peliharalah dia pada kami

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  ferolled on Mon Dec 07, 2009 10:16 pm

"YA Allah , Engkau dan Nabi2mu hanya secebis dari MINDAKU"

ferolled

Jumlah posting : 253
Registration date : 2008-11-20

View user profile http://www.ondakompun.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  shazlida on Mon Dec 07, 2009 11:20 pm

Aku kegirangan tatkala ferolled dan sekutunya TBS berkata-kata... tak taulah kenapa! flower sunny

shazlida

Jumlah posting : 161
Registration date : 2008-12-30

View user profile http://caturist.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  tokbiru on Mon Dec 07, 2009 11:25 pm

ferolled wrote:"YA Allah , Engkau dan Nabi2mu hanya secebis dari MINDAKU"

Keberadaanku meliputi di atas wujud diriMu dan sekelian nabi utusanMu.

tokbiru

Jumlah posting : 120
Registration date : 2009-09-03

View user profile

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  Merpati Putih on Sat Dec 19, 2009 7:28 pm




_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  salik on Sat Dec 19, 2009 8:13 pm

Merpati Putih wrote:



Lawa Burak
hahaha

Bukan MAin tebal serban, Kalau si serban tebal tu menceritakan burak macam apkebende pun orang akan percaya.
Percaya kerana serbannya , huhuha
Macam cerita ugama yang di terangkan pada kanak kanak lah pulah

entahlah

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  salik on Mon Dec 21, 2009 12:21 pm

kuat sakit????


Last edited by salik on Sun Mar 14, 2010 6:34 pm; edited 1 time in total

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  Merpati Putih on Wed Dec 30, 2009 2:00 am




_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  Merpati Putih on Sat Mar 13, 2010 12:48 pm

Mi’raj is an astral experience whence ‘self’ perceives itself adventuring off its body.
Example: TB-X has fathomed (mi’rajed) to the deepest of the kalzoooom ocean, and there he was shopping at a bazaar of fantasy full of fruits. There, he met Abu Nawas, Ar Rumi, Khider, Moses and never forget the Pharaoh n his consort ‘the whore of Babylon’ @ Miriam or the virgin Mary.

Do you all believe my story?

TB-X counted, there were 3000 stars swimming the galaxies… if you do not believe it, then you have to recount the stars, and there could be 1001 Arabian Night folklores.

So, nabi Muhammad ta’ pernah sampai kelangit, kecuali beliau adalah penulis skrip matrik….. definitely a conspirasy.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  rempit selampit on Wed Jun 20, 2012 8:27 am

sebenarnye..... dia tengah basuh baju tuh... pakai mesin basuh otomatik..... kekekeke... pastu saMbil borak2

rempit selampit

Jumlah posting : 109
Registration date : 2011-10-16

View user profile

Back to top Go down

Re: 'MI'RAJ' NABI S.A.W. 'APAKAH PERSEPSI ANDA?'

Post  Sponsored content Today at 5:53 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum