TUHAN DICIPTA???

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

TUHAN DICIPTA???

Post  Merpati Putih on Sat Feb 27, 2010 3:35 pm

Siapa menjadikan Tuhan?

Sekiranya 'tuhan' dijadikan/ dicipta, maka tidaklah ianya layak digelar 'TUHAN', kerana 'TUHAN' yang mencipta 'tuhan'.. itulah 'TUHAN'.


_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  mek on Sat Mar 06, 2010 11:10 am

utk apa tuhan dicipta agaknya?? Basketball Basketball

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  Merpati Putih on Sat Mar 06, 2010 1:13 pm

Apa khabor Mek???

‘TUHAN’ dicipta/ dicetuskan oleh mamusia dari ‘tiada’ kepada ‘ada’ (matrix), agar manusia2 kerdil akan terus berkhayal menghisap morphine @ candu lagenda…. Kerana ia ta’ tahu; ‘apa nak buat’.. untuk memenuhi masa lapangnya atau ketika ia bangun dari tidur (jaga).

‘TUHAN’ adalah cerita lawak bodoh senario @ merapu, yang direka2 seumpama cerita2 hindustan.. yang mampu menitiskan berlori2 air mata penonton2 TV.

Episod bersiri ‘Tuhan’, adalah agenda dan seni kreatif illuminati/ cahaya/ Enlightenment yang diolah olih para filosof bejat yang ‘dikitab sucikan’… para pencetus skrip2 ugama sanggup mentertawakan penonton2 yang bodoh @ bangang.. baghal sombong.. kambing tolol yang tidak dapat diajar.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  Merpati Putih on Sat Mar 06, 2010 2:46 pm


Marijuana @ candu @ ganja yang telah menjadi 'keketagihan', yang tidak dapat dilupakan... maka ide2 ugama dan 'TUHAN'; mesti diteruskan.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  mek on Mon Feb 21, 2011 10:53 am

haha tuhan dicipta utk membuat manusia lupa & terus lupa yg dia lah tuhan drunken

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  ifahuzir on Fri Mar 04, 2011 11:17 am

huahuahua..

Kasihan.. Kamu ingat perkara ini mainan?? MasyaAllah..

"Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu kepada mereka): sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa hampir (kepada mereka); Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila ia berdoa kepadaKu. Maka hendaklah mereka menyahut seruanku (dengan mematuhi perintahKu), dan hendaklah mereka beriman kepadaKu supaya mereka menjadi baik serta betul." (Al-Baqarah 2:186)

Nampak tak bagaimana Tuhan memperkenalkan diriNya? kalu tak nampak, cuba rasa.. camner rasa ayat Allah nih..? Apa yang tuan semua rasa?

ifahuzir

Jumlah posting : 47
Registration date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  mek on Mon Mar 07, 2011 12:49 pm

ifahuzir wrote:huahuahua..

Kasihan.. Kamu ingat perkara ini mainan?? MasyaAllah..

"Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu kepada mereka): sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa hampir (kepada mereka); Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila ia berdoa kepadaKu. Maka hendaklah mereka menyahut seruanku (dengan mematuhi perintahKu), dan hendaklah mereka beriman kepadaKu supaya mereka menjadi baik serta betul." (Al-Baqarah 2:186)

Nampak tak bagaimana Tuhan memperkenalkan diriNya? kalu tak nampak, cuba rasa.. camner rasa ayat Allah nih..? Apa yang tuan semua rasa?

yup! dimana dia, dimana dia, dimana dia?????? kalu dah dekat & mmg dekat , kasi tunjuk lah satu kali mana dia yg disebut2 itu Laughing Sleep

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  ifahuzir on Tue Mar 08, 2011 8:00 am

mek wrote:
ifahuzir wrote:huahuahua..

Kasihan.. Kamu ingat perkara ini mainan?? MasyaAllah..

"Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu kepada mereka): sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa hampir (kepada mereka); Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila ia berdoa kepadaKu. Maka hendaklah mereka menyahut seruanku (dengan mematuhi perintahKu), dan hendaklah mereka beriman kepadaKu supaya mereka menjadi baik serta betul." (Al-Baqarah 2:186)

Nampak tak bagaimana Tuhan memperkenalkan diriNya? kalu tak nampak, cuba rasa.. camner rasa ayat Allah nih..? Apa yang tuan semua rasa?

yup! dimana dia, dimana dia, dimana dia?????? kalu dah dekat & mmg dekat , kasi tunjuk lah satu kali mana dia yg disebut2 itu Laughing Sleep

Lho.. Tak tau kah? hikhikhik.. Sabar Tuan..

FirmanNya:
Dan demi sesungguhnya, Kami telah mencipta manusia dan Kami sedia mengetahui apa yang dibisikkan oleh hatinya, sedang (pengetahuan) Kami lebih dekat kepadanya daripada urat lehernya, (Qaaf 50:16)

Mek tau kan kat mana Urat Leher Mek? hehehe.. kalau tak tau gak.. entahlah..

Saya tak boleh beritahu secara direct.. Sebab Al-Quran tak beritahu secara Direct ma...

Okey.. Apa Ciri² Urat Leher?
1. Diameter Urat Yang besar..
2. Berdekaran dengan Tekak.. a.k.a. tempat naik turunnya Nafas kan..
3. apa lagik? apa ciri² Urat Leher.. Lokasi, tempat, kedudukan, dan apa lagik?

Tempat yang lagik satu.. "Kami sedia mengetahui apa yang dibisikkan oleh hatinya"..

Dia (Allah) sedia tahu dah apa yang dibisik oleh Hati..
Ermmm... Cuba perah lagik kepla otak tuh.. kat mana tempatnya??? Allah DAH SEDIA TAHU.. mengenai apa yang dibisikkan oleh hati Kamu Mek.. Dia Dah tahu.. huhuhuhu.. Kat mana "DIA" tuh?

Kalau bebetul Nak tau, kita kene sama² fikirkan lah.. kalau saya yang bagitau, Takkan sama tempat kedudukan Allah Sya dengan Kamu Mek oiii..

Jom Discuss.. Ajak ramai² lagik discuss..

ifahuzir

Jumlah posting : 47
Registration date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  mek on Tue Mar 08, 2011 10:41 am

huh, tunjuk je ler haha, discuss apa lagi Laughing Laughing drunken Sleep

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  ifahuzir on Tue Mar 08, 2011 10:49 am

mek wrote:huh, tunjuk je ler haha, discuss apa lagi Laughing Laughing drunken Sleep

Lorr.. camner nak tunjuk kalo tak nampak?

ifahuzir

Jumlah posting : 47
Registration date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  mek on Tue Mar 08, 2011 10:51 am

carila sampai nampak Laughing Laughing Sleep

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  ifahuzir on Tue Mar 08, 2011 11:00 am

mek wrote:carila sampai nampak Laughing Laughing Sleep

Dah DIA ada dimana².. apa yang nampak tu la DIA.. adeii..

ifahuzir

Jumlah posting : 47
Registration date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  mek on Tue Mar 08, 2011 12:32 pm

ifahuzir wrote:
mek wrote:carila sampai nampak Laughing Laughing Sleep

Dah DIA ada dimana².. apa yang nampak tu la DIA.. adeii..

haha kalu apa yg nampak tu Dia maka org fekah kata .. weeeeiii banyaknya Dia, dulu tiada sekarang ada, apa macam itu tuhan, apa mau jawap bang hahaha Laughing Sleep

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  ifahuzir on Tue Mar 08, 2011 2:50 pm

mek wrote:
ifahuzir wrote:
mek wrote:carila sampai nampak Laughing Laughing Sleep

Dah DIA ada dimana².. apa yang nampak tu la DIA.. adeii..

haha kalu apa yg nampak tu Dia maka org fekah kata .. weeeeiii banyaknya Dia, dulu tiada sekarang ada, apa macam itu tuhan, apa mau jawap bang hahaha Laughing Sleep

Jawab la sesuka hati.. Allah yang memberi petunjuk dan hidayah.. bukan saya..

Jika mereka masih nak berdebat mereka yang betul & saya yang salah.. Saya jawab : Biarlah aku dengan agamaku dan engkau dengan agama ngkau.. Cukup hanya Allah bagiku.. Tiada lain selain Allah dan Muhammad itu Rasullullah..

Allahku tidak memaksa kamu mengikut/menganut agamaku.. saya hanya penyampai berita gembira tentang kedatangan Nur yang Haqq.

ifahuzir

Jumlah posting : 47
Registration date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  kungkalikung on Tue Mar 08, 2011 11:53 pm

tuhan tidak diatas,
tidak dibawah, tidak dikiri tidak dikanan, tidak dihadapan atau dibelakang'
tidak diutara maupun selatan, dan tidak dibarat maupun ditimur.

'DIA' meliputi deria insan.

Allah yang memberi petunjuk dan hidayah.. bukan saya..????

yang binawenya ialah tuhan@ allah nih hanya seolah2 pandai berbahasa arab, ibrani saja... bahasa lain dia ta'tahu.

jadi kerbau, monyet tak ada tuhan lah, kalu ta' faham bahasa arab atau ibrani.

allah adalah pada awalnya, nama kepada 'ketua patung/ berhala' arab jahilliyah @ tuhan arab, tapi melayu tumpang sekaki.

namun tuhan ana namaNYA kungkalikung.

buktikan allah anda yang memberi hidayah dan memberi rezeki.

kungkalikung

Jumlah posting : 99
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  ifahuzir on Wed Mar 09, 2011 9:13 am

buktikan allah anda yang memberi hidayah dan memberi rezeki.

Bukti??? Pakai FirmanNya Boleh??

Kehidupan dunia (dan kemewahannya) diperhiaskan (dan dijadikan amat indah) pada (pandangan) orang-orang kafir, sehingga mereka (berlagak sombong dan) memandang rendah kepada orang-orang yang beriman. Padahal orang-orang yang bertaqwa (dengan imannya) lebih tinggi (martabatnya) daripada mereka (yang kafir itu) pada hari kiamat kelak. Dan (ingatlah), Allah memberi rezeki kepada sesiapa yang dikehendakiNya dengan tidak terkira (menurut undang-undang peraturanNya). (Al-Baqarah 2:212)

dan

Orang-orang bodoh (yang kurang akal pertimbangannya) akan berkata: "Apa sebabnya yang menjadikan orang-orang Islam berpaling dari kiblat yang mereka mengadapnya selama ini?" Katakanlah (wahai Muhammad): "Timur dan barat adalah kepunyaan Allah - (maka ke pihak mana sahaja kita diarahkan Allah mengadapnya, wajiblah kita mematuhiNya); Allah yang memberikan petunjuk hidayahNya kepada sesiapa yang dikehendakiNya ke jalan yang lurus". (Al-Baqarah 2:142)

Banyak Lagik firmanNya.. petik jer mana nak..

ifahuzir

Jumlah posting : 47
Registration date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  mek on Wed Mar 09, 2011 4:56 pm

ifahuzir wrote:
mek wrote:
ifahuzir wrote:
mek wrote:carila sampai nampak Laughing Laughing Sleep

Dah DIA ada dimana².. apa yang nampak tu la DIA.. adeii..

haha kalu apa yg nampak tu Dia maka org fekah kata .. weeeeiii banyaknya Dia, dulu tiada sekarang ada, apa macam itu tuhan, apa mau jawap bang hahaha Laughing Sleep

Jawab la sesuka hati.. Allah yang memberi petunjuk dan hidayah.. bukan saya..

Jika mereka masih nak berdebat mereka yang betul & saya yang salah.. Saya jawab : Biarlah aku dengan agamaku dan engkau dengan agama ngkau.. Cukup hanya Allah bagiku.. Tiada lain selain Allah dan Muhammad itu Rasullullah..

Allahku tidak memaksa kamu mengikut/menganut agamaku.. saya hanya penyampai berita gembira tentang kedatangan Nur yang Haqq.
mmg Dialah yg awal, yg akhir, yg zahir & yg bathin tapi adakah awal, akhir, zahir & bathin itu berbeza2 seperti adanya pokok2, binatang2 dsbnya???? awal pokok bermula dari kecik & akhir pokok membesar lalu mati, begitu juga lain yg nampak, jadi dimana benarnya Dialah yg awal, akhir , zahir mahupun bathin tersebut??? maka sebenarnya Dia hendaklah dikenal dgn sebenar2 pengenalan agak tiada bersalahan antara syariat juga hakikat, fekah & tasauf hahaha Laughing Laughing

jika dikata Dialah yg awal, maka dimana bermula awalnya? jika akhir maka dimana akhirnya?? jika dijawap tiada permulaan akan awalnya & tiada kesudahan akan akhirnya maka manakah gerangan yg disebut2kan tersebut?? hahaha Laughing Laughing selamat berkhayal drunken master drunken Sleep

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  salik on Wed Mar 09, 2011 5:28 pm

Diantara ilmu ilmu yang dapat dijangkau mata,
Pada suatu saat
akan engkau lihat ilmu ilmu itu akan bungkam didalam kelemahannya.
TETAPI LAIN PULA HALNYA DENGAN ILMU ILMU HIJAB, MAKA IA TETAP AKAN LANCAR BERBICARA

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  ifahuzir on Thu Mar 10, 2011 7:41 am

mek wrote:
ifahuzir wrote:
mek wrote:
ifahuzir wrote:
mek wrote:carila sampai nampak Laughing Laughing Sleep

Dah DIA ada dimana².. apa yang nampak tu la DIA.. adeii..

haha kalu apa yg nampak tu Dia maka org fekah kata .. weeeeiii banyaknya Dia, dulu tiada sekarang ada, apa macam itu tuhan, apa mau jawap bang hahaha Laughing Sleep

Jawab la sesuka hati.. Allah yang memberi petunjuk dan hidayah.. bukan saya..

Jika mereka masih nak berdebat mereka yang betul & saya yang salah.. Saya jawab : Biarlah aku dengan agamaku dan engkau dengan agama ngkau.. Cukup hanya Allah bagiku.. Tiada lain selain Allah dan Muhammad itu Rasullullah..

Allahku tidak memaksa kamu mengikut/menganut agamaku.. saya hanya penyampai berita gembira tentang kedatangan Nur yang Haqq.
mmg Dialah yg awal, yg akhir, yg zahir & yg bathin tapi adakah awal, akhir, zahir & bathin itu berbeza2 seperti adanya pokok2, binatang2 dsbnya???? awal pokok bermula dari kecik & akhir pokok membesar lalu mati, begitu juga lain yg nampak, jadi dimana benarnya Dialah yg awal, akhir , zahir mahupun bathin tersebut??? maka sebenarnya Dia hendaklah dikenal dgn sebenar2 pengenalan agak tiada bersalahan antara syariat juga hakikat, fekah & tasauf hahaha Laughing Laughing

jika dikata Dialah yg awal, maka dimana bermula awalnya? jika akhir maka dimana akhirnya?? jika dijawap tiada permulaan akan awalnya & tiada kesudahan akan akhirnya maka manakah gerangan yg disebut2kan tersebut?? hahaha Laughing Laughing selamat berkhayal drunken master drunken Sleep

Hahahaha.. Ini soklan mengarut namanyer.. Nak terangkan pun malas rasanyer.. Tapi Jelaskan la gak yer.. Maaf jika ada tersalah tulis..
1. Dialah Yang Awal & Yang Akhir: Mana lah boleh Yang Maha Esa dibandingkan dengan Makhluknyer!!!!! Dia ada sebelum Semuanya ada dan Dia masih ada Ketika semua Makhluknya telah tiada.. Faham?

Penjelasan : Kalau Dia ada awalnya, dah tentu ada yang mengetahuinya dan terus mencatitkan Jalan ceritanya.. dan sebaliknyer.. dah tentu ada yang tahu mengenai Dia.. Ini bukan nak berkhayal.. Ni nak lepas tanggungjawab nih.. Sebelum kuar dari perut ibu, Janji beriya².. Dah beso? lain pulak ceritanyer.. Ape la nak jadik nih?

2. Dimana Dia : hahahahaha.. Dah dijelaskan sebelum ini.. Dia ada dimana² kamu berada.. Maksudnya? Bila kamu sedar, dia ada bersama kamu.. Bila kamu tak sedar, Kamu pun tak tahu kat mana dia.. sebab kamu tak sedar bro... Kamu dah tahu Dia dimana tak? Kalau nak saya tunjukan, boleh.. Tapi kamu tak khasyaf lagik camana saya nak tunjuk??? Cakap kat sini kat situ pun tak guna pun.. Sebab kamu tak khasyaf.. Belom boleh nampak apapa lagik pun..

Penjelasan : Dia sentiasa dalam keadaan SEDIA beb.. Tak macam kamu.. Time tido, Bom meletop sebelah pun tak dengor dah.. Tido mati.. dan terus mati bila meletop BOM tu.. kekekeke Laughing

ifahuzir

Jumlah posting : 47
Registration date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  salik on Thu Mar 10, 2011 7:52 am

Si Khashaf tu pon tak dapat melihat tuhan,Kalau tak percaya , cubalah kita tanya si kasyaf tu.
Kalau si kasyaf itu pun tidak dapat melihat tuhannya,bagaimanakah mungkin manusia pula bergantung kepada kasyaf untuk melihat tuhan.
Very Happy

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  mek on Thu Mar 10, 2011 8:37 am

ifahuzir wrote:Hahahaha.. Ini soklan mengarut namanyer.. Nak terangkan pun malas rasanyer.. Tapi Jelaskan la gak yer.. Maaf jika ada tersalah tulis..
1. Dialah Yang Awal & Yang Akhir: Mana lah boleh Yang Maha Esa dibandingkan dengan Makhluknyer!!!!! Dia ada sebelum Semuanya ada dan Dia masih ada Ketika semua Makhluknya telah tiada.. Faham?

Penjelasan : Kalau Dia ada awalnya, dah tentu ada yang mengetahuinya dan terus mencatitkan Jalan ceritanya.. dan sebaliknyer.. dah tentu ada yang tahu mengenai Dia.. Ini bukan nak berkhayal.. Ni nak lepas tanggungjawab nih.. Sebelum kuar dari perut ibu, Janji beriya².. Dah beso? lain pulak ceritanyer.. Ape la nak jadik nih?

2. Dimana Dia : hahahahaha.. Dah dijelaskan sebelum ini.. Dia ada dimana² kamu berada.. Maksudnya? Bila kamu sedar, dia ada bersama kamu.. Bila kamu tak sedar, Kamu pun tak tahu kat mana dia.. sebab kamu tak sedar bro... Kamu dah tahu Dia dimana tak? Kalau nak saya tunjukan, boleh.. Tapi kamu tak khasyaf lagik camana saya nak tunjuk??? Cakap kat sini kat situ pun tak guna pun.. Sebab kamu tak khasyaf.. Belom boleh nampak apapa lagik pun..

Penjelasan : Dia sentiasa dalam keadaan SEDIA beb.. Tak macam kamu.. Time tido, Bom meletop sebelah pun tak dengor dah.. Tido mati.. dan terus mati bila meletop BOM tu.. kekekeke Laughing
haha, apa yg kamu cakap tu hanyalah permainan budak2, setakat iklan, iklan iklan saja beb haha Laughing
1) siapa/apa itu tuhan? Sleep
2) mana Dia tuhan yg kau agung2kan tu? tunjukla kalau betul dah kashaf, kesah , kasah, kisah haha Sleep
3) setakat cakap Dia berada dimana saja, budak tadika lagi terror beb Sleep
4) kau kata ngarut tapi kau sendiri gagal nak jawap haha Laughing

hahahaha sila sila beb beb drunken Sleep Sleep

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  ifahuzir on Thu Mar 10, 2011 12:14 pm

mek wrote:
ifahuzir wrote:Hahahaha.. Ini soklan mengarut namanyer.. Nak terangkan pun malas rasanyer.. Tapi Jelaskan la gak yer.. Maaf jika ada tersalah tulis..
1. Dialah Yang Awal & Yang Akhir: Mana lah boleh Yang Maha Esa dibandingkan dengan Makhluknyer!!!!! Dia ada sebelum Semuanya ada dan Dia masih ada Ketika semua Makhluknya telah tiada.. Faham?

Penjelasan : Kalau Dia ada awalnya, dah tentu ada yang mengetahuinya dan terus mencatitkan Jalan ceritanya.. dan sebaliknyer.. dah tentu ada yang tahu mengenai Dia.. Ini bukan nak berkhayal.. Ni nak lepas tanggungjawab nih.. Sebelum kuar dari perut ibu, Janji beriya².. Dah beso? lain pulak ceritanyer.. Ape la nak jadik nih?

2. Dimana Dia : hahahahaha.. Dah dijelaskan sebelum ini.. Dia ada dimana² kamu berada.. Maksudnya? Bila kamu sedar, dia ada bersama kamu.. Bila kamu tak sedar, Kamu pun tak tahu kat mana dia.. sebab kamu tak sedar bro... Kamu dah tahu Dia dimana tak? Kalau nak saya tunjukan, boleh.. Tapi kamu tak khasyaf lagik camana saya nak tunjuk??? Cakap kat sini kat situ pun tak guna pun.. Sebab kamu tak khasyaf.. Belom boleh nampak apapa lagik pun..

Penjelasan : Dia sentiasa dalam keadaan SEDIA beb.. Tak macam kamu.. Time tido, Bom meletop sebelah pun tak dengor dah.. Tido mati.. dan terus mati bila meletop BOM tu.. kekekeke Laughing
haha, apa yg kamu cakap tu hanyalah permainan budak2, setakat iklan, iklan iklan saja beb haha Laughing
1) siapa/apa itu tuhan? Sleep
2) mana Dia tuhan yg kau agung2kan tu? tunjukla kalau betul dah kashaf, kesah , kasah, kisah haha Sleep
3) setakat cakap Dia berada dimana saja, budak tadika lagi terror beb Sleep
4) kau kata ngarut tapi kau sendiri gagal nak jawap haha Laughing

hahahaha sila sila beb beb drunken Sleep Sleep

kuhikkuhikkuhik.. Ape pasal kamu yang nak tau, tapi tanyer orang len? kamu ada guru sendiri, kamu tanyer ler.. Berforum bukan tempat sesuai.. (kalau ikut adapnyer la..)

Sendiri cari pasal, sendiri selesaikan ler.. nasihat dah diberi.. dah diri yang taknak perhatikan dengan panca indera.. watper nak membazir lagik?

Ingat waktu lapang sebelum sempit..
Ingat waktu sihat sebelum sakit..

hahahahaha.. Selamat bro.. Semoga berjaya..

ifahuzir

Jumlah posting : 47
Registration date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  mek on Thu Mar 10, 2011 12:43 pm

hahaha kalau tak reti, baik jgn cakap, baik diam haha Laughing
apa2 pun selamat berangan2 lah beb Laughing drunken Sleep

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  ifahuzir on Thu Mar 10, 2011 12:50 pm

mek wrote:hahaha kalau tak reti, baik jgn cakap, baik diam haha Laughing
apa2 pun selamat berangan2 lah beb Laughing drunken Sleep

Ngko yg tak reti.. Tapi nak menjawab jugak.. selamat bro.. Laughing drunken Sleep

ifahuzir

Jumlah posting : 47
Registration date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  mek on Thu Mar 10, 2011 12:57 pm

ifahuzir wrote:
mek wrote:hahaha kalau tak reti, baik jgn cakap, baik diam haha Laughing
apa2 pun selamat berangan2 lah beb Laughing drunken Sleep

Ngko yg tak reti.. Tapi nak menjawab jugak.. selamat bro.. Laughing drunken Sleep
hahaha kalu kau reti jawap la beb hahaha Laughing Sleep
jgn asyik berangan je bro hahaha Laughing Laughing drunken Sleep

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: TUHAN DICIPTA???

Post  Sponsored content Today at 5:54 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum