astral projection

View previous topic View next topic Go down

astral projection

Post  zali on Sun Jan 18, 2009 7:48 am



saya percaya ada orang islam pernah
dan sentiasa melaluinya dengan
cara islam...
mungkin ini jawapan bagi persoalan
'badan di malaysia tapi solat di mekah'?

zali

Jumlah posting : 282
Registration date : 2008-12-09

View user profile

Back to top Go down

Re: astral projection

Post  Merpati Putih on Sun Jan 18, 2009 5:30 pm

Macam real jer tubuh nyer keluar dari jasad nyer yang sedang tido... hah .. begitu ler agak nyer

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: astral projection

Post  zali on Sun Jan 18, 2009 6:32 pm

Merpati Putih wrote:Macam real jer tubuh nyer keluar dari jasad nyer yang sedang tido... hah .. begitu ler agak nyer

bolehkah saya mencubanya?

zali

Jumlah posting : 282
Registration date : 2008-12-09

View user profile

Back to top Go down

Re: astral projection

Post  Merpati Putih on Mon Jan 19, 2009 1:44 am

bolehkah saya mencubanya?

Cuba2 tu bolih jer.. jangan menjadi jer dah..
tapi yang paling senang pakai jer video clip.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: astral projection

Post  Merpati Putih on Mon Jan 19, 2009 2:06 pm

Kalau pejamkan mata dan telinga biologi memang bolih keluar jasad dari jasad, secara imaginasi serta menerjah keBangkok, tanpa bergerak masa. Mi'raj... mi'raj... mi'raj... confused

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: astral projection

Post  CatV5 on Fri Feb 20, 2009 5:32 pm

Helo... first post.. huhu.. lame tak ambil tau pasal TBS... rasa cam nak bermain kembali kat sini...

Astral projection atau out of body experience ni memang wujud. Dan boleh dilakukan. Banyak kaedah dan teknik. So far, saya buat pon tak brapa nak lepas sebab tertido... slalu sampai takat nak launch the body pastu telelap. Tapi penah jadi sekali. Tapi rasanya itu lebih ke Lucid Dream. Konsepnya sama. Mind awake body asleep.

CatV5

Jumlah posting : 6
Registration date : 2009-02-20

View user profile

Back to top Go down

Re: astral projection

Post  T R I N I T Y on Sun Mar 15, 2009 11:57 pm

Idea ruh keluar dari jasad adalah bermulanya dari fenomena manusia tentang mimpi.Apakah mimpi itu
sebenarnya.Berbagai andaian dan teori dibuat dan melalui kajian2 teori sain.

Namun manusia tidak dapat membuktikan kejadian itu dalam kejadian sebenar.Hanya mereka yang telah
mengalami kejadian sebenar dapat memahami.Namun demikian,..ada yang masih ragu2 dan tidak dapat
mengerti perihal kejadian.Apakah ruh yang keluar atau perasaan yang membayangkan secara mendalam
melalui latihan minda.

Tidak mustahil bahawa ruh yang keluar waktu tidur.Ruh dikeluarkan bukan melalui kemahuan dirinya dan
kemampuan dirinya.Jika ruh mampu buat demikian,pasti ia dapat melakukan bila2 masa dikehendaki.
Kejadian rasukan jin juga suatu persoalan dan kenyataan ruh boleh masuk dan keluar.Tapi kejadian itu tidak
berlaku kepada ruh manusia masuk ketubuh manusia atau boleh ditarik keluar melalui kepakaran ilmu
manusia.Hanya makhluk jin saja biasa didengar boleh meresapi tubuh manusia.

Tuhan menyatakan dalam kitab bahawa ketika manusia tidur,jiwanya adalah dalam kekuasaan tuhan.
Dikembalikan kepadanya semula dan ada yg.tidak dikembalikan.Bererti tidor selamanya.

Jadi...diri yang manakah sebenarnya boleh keluar?

T R I N I T Y

Jumlah posting : 743
Registration date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: astral projection

Post  Sponsored content Today at 5:54 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum