SIAPAKAH ALLAH?

Page 1 of 48 1, 2, 3 ... 24 ... 48  Next

View previous topic View next topic Go down

SIAPAKAH ALLAH?

Post  Merpati Putih on Wed Dec 17, 2008 8:23 pm

Mengapa susah sangat na' kenal dengan Allah ni? Kalau ada diantara saudara2 yang tahu tolong kenalkan saya kepadaNya. Mengapa Allah ini suka main sorok2.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting: 2448
Registration date: 08/08/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  negro41 on Wed Dec 17, 2008 9:30 pm

Merpati Putih wrote:Mengapa susah sangat na' kenal dengan Allah ni? Kalau ada diantara saudara2 yang tahu tolong kenalkan saya kepadaNya. Mengapa Allah ini suka main sorok2.

Apa tak susah nya , nak suruh saper yang kenal , nak dikenalkan dengan saper , dah cerita/kuthbah menjela2 , baru ni timbul pulak persoalan Very Happy

negro41

Jumlah posting: 115
Registration date: 20/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  Merpati Putih on Wed Dec 17, 2008 10:40 pm

Once upon a time there was a stupid god who designed a stupid world, in his stupid world you will be born stupid and everything are so stupid.

And if you have done something stupid the stupid god will stupidly angry. What a stupid isn’t it?

He created evils and he will curse and punish you because you have done evil! This kind of god deserves all your painful kick into his very own stupid face!

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting: 2448
Registration date: 08/08/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  nackea on Thu Dec 18, 2008 11:16 am

Merpati Putih wrote:Once upon a time there was a stupid god who designed a stupid world, in his stupid world you will be born stupid and everything are so stupid.

And if you have done something stupid the stupid god will stupidly angry. What a stupid isn’t it?

He created evils and he will curse and punish you because you have done evil! This kind of god deserves all your painful kick into his very own stupid face!

Obviously this GOD does not EXIST Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
There is NO GOD !

nackea

Jumlah posting: 78
Registration date: 07/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  Merpati Putih on Thu Dec 18, 2008 12:20 pm

And bro!!! I got another question for you, 'how did the big bang start if there was nothing there? I mean how could there be anything there, because the universe has no adams or anything? I mean how could there been a big bang unless a god or a higher power is there? affraid

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting: 2448
Registration date: 08/08/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  nackea on Thu Dec 18, 2008 12:39 pm

Merpati Putih wrote:And bro!!! I got another question for you, 'how did the big bang start if there was nothing there? I mean how could there be anything there, because the universe has no adams or anything? I mean how could there been a big bang unless a god or a higher power is there? affraid

How can there be a universe when there is no god to create the universe ? The big bang is a theory to explain the existence of the seen universe how about the unseen universe ? In the AQ there is an ayat which explains how it all starts "The heaven and earth is ONE then we break them apart into TWO" just like a human cell ~ from 1 single cell it separate into 2 cells which we called a mitosis process. This 2 new cells are identical so we see our nail start to grow Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Now can we say this non exist GOD a stupid GOD ?

nackea

Jumlah posting: 78
Registration date: 07/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  Merpati Putih on Thu Dec 18, 2008 12:59 pm

God becomes Allah and gives Peace a Chance

TUHAN/ DAYA YANG MENCIPTA mengungkapkan DIRINYA adalah ALLAH, setelah manusia tercari2 nama yang sesuai untuk ‘UNSUR DAYAKUASA’

Nama ini pada awalnya ta’ujud. Bertanyalah kepada bayi yang baru lahir atau kepada monyit yang tidak suka kepada taqlid/ ikutan2.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting: 2448
Registration date: 08/08/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  Merpati Putih on Thu Dec 18, 2008 5:02 pm

God becomes ‘Jesus’ and starts the Crusades

Nama tuhan pada awalnya tak dapat disenikatakan (TUHAN BERSIFAT MISTERI) kemudian orang kristian terpaksa menyebut ‘JESUS’ ,dan kemudian menjadikan diri mereka pengikut Kristian, dan seterusnya mencipta ‘perang salib’. Dicipta kata ‘siksa’ untuk menundukan minda pengikut2, maka lahirlah Kebudayaan binaan2 baru Eropa.

God becomes Brahma and starts ruling the lower casts in India.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting: 2448
Registration date: 08/08/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  zali on Thu Dec 18, 2008 5:05 pm

Merpati Putih wrote:God becomes Allah and gives Peace a Chance

TUHAN/ DAYA YANG MENCIPTA mengungkapkan DIRINYA adalah ALLAH, setelah manusia tercari2 nama yang sesuai untuk ‘UNSUR DAYAKUASA’

Nama ini pada awalnya ta’ujud. Bertanyalah kepada bayi yang baru lahir atau kepada monyit yang tidak suka kepada taqlid/ ikutan2.

yang di cari belum diketemui tapi berbagai ayat pening kepala
yang perlu difahami...aduh...

zali

Jumlah posting: 282
Registration date: 09/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  nackea on Thu Dec 18, 2008 5:16 pm


Manusia sentiasa berpandangan bahawa tuhan itu seperti manusia maka dikatanya tuhan itu ada anak maka lahirlah puak nasara,dikatanya tuhan itu ada isteri maka lahirlah hinduism, dikatanya tuhan itu ada bapa maka lahirlah puak yahud.....akhirnya datanglah islam dengan segala penafian La LA lA la la La La lA LA LA.....Tidak tidak tidak tidak tidak bukan macam itu tuhan kamu !!!!!

nackea

Jumlah posting: 78
Registration date: 07/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  Merpati Putih on Thu Dec 18, 2008 5:39 pm

yang di cari belum diketemui tapi berbagai ayat pening kepala
yang perlu difahami...aduh...
[/quote]

ALLAH itu satu senikata yang dibina manusia. Allah terbit dari kata Arab ilahun (GOD/tuhan) (DAYAKUASA/ FORCE/ PEMACU) ditambah alif lam ma'rifafah (THE), maka jadilah Allah. Perkataan ALLAH ialah sebutan yang sesuai, ketika manusia tercari2 tentang senikata yang patut. Otak itu adalah simbolik ZALI yang bersifat tuhan. Allah tinggal nama jer.

Yang jelas adakah manusia pernah berjumpa tuhan? Tuhan memberitahunya nama 'AKU' ALLAH. ADA KAH?

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting: 2448
Registration date: 08/08/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  ferolled on Thu Dec 18, 2008 6:25 pm

TUHAN memang bodoh!
DIA jadikan makhluk yang bodoh akan wujudnya TUHAN.
Dalam masa yang sama dijadikan juga makhluk yang kenal akan TUHANnya.
Hinggakan si makhluk menjadi BODOH!
BODOH bukan tanggal ilmu tapi BODOH kerana inginkan KEBODOHON.
Yakni, menolak segala ilmu. Menjadi seorang yang kosong yang tidak mahu memikirkan apa2 selain TUHANNYA!

MAKA HIDUPLAH SI BODOH DI DALAM DUNIA BODOH CIPTAANNYA DAN TERUSAN IA MEMBODOHKAN DIRINYA SENDIRI.

Nyata kebodohon ku!

ferolled

Jumlah posting: 252
Registration date: 20/11/2008

View user profile http://www.ondakompun.blogspot.com

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  Merpati Putih on Thu Dec 18, 2008 8:02 pm

Jika tuhan, yang dijangka itu mahakuasa (kepada semua badut2 yang percaya, tuhan itu maha perkasa), yang dijelaskan dalam Kitab2 Suci.

Mengapa Tuhan tidak bertanggung jawab diatas kesengsaraan, kesakitan, kematian anak kecil, yang didiagnosis penyakit melanoma atau kusta ? Sikecil yang tidak berdosa atau bersalah terpaksa menerima penderitaan serta keperitan... .. namun Tuhan tidak berupaya membantunya.

Dimanakah tuhan pergi dimasa manusia berkehendakan bantuan? Apakah dia menyorok serta mengintai disatu sudut?, menunggu doa2 atau pesembahan2 dari ibu bapa sekecil, jesteru itu baru ia memberi bantuan?

Patut kah tuhan ni disumpit?

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting: 2448
Registration date: 08/08/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  negro41 on Sat Dec 20, 2008 1:57 am

Merpati Putih wrote:Jika tuhan, yang dijangka itu mahakuasa (kepada semua badut2 yang percaya, tuhan itu maha perkasa), yang dijelaskan dalam Kitab2 Suci.

Mengapa Tuhan tidak bertanggung jawab diatas kesengsaraan, kesakitan, kematian anak kecil, yang didiagnosis penyakit melanoma atau kusta ? Sikecil yang tidak berdosa atau bersalah terpaksa menerima penderitaan serta keperitan... .. namun Tuhan tidak berupaya membantunya.

Dimanakah tuhan pergi dimasa manusia berkehendakan bantuan? Apakah dia menyorok serta mengintai disatu sudut?, menunggu doa2 atau pesembahan2 dari ibu bapa sekecil, jesteru itu baru ia memberi bantuan?

Patut kah tuhan ni disumpit?

Tuhan tu jangan disumpit , akibat sumpitan tok tu , akan menimbulkan masaalah , iaitu tiada siapa yang hendak mengatakan ada nya Tuhan Very Happy

negro41

Jumlah posting: 115
Registration date: 20/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: SIAPAKAH ALLAH?

Post  Merpati Putih on Sat Dec 20, 2008 3:12 am

negro41 wrote:Tuhan tu jangan disumpit , akibat sumpitan tok tu , akan menimbulkan masaalah , iaitu tiada siapa yang hendak mengatakan ada nya Tuhan Very Happy


Kalau disumpitpun apa salahnya, kan bagus terus fana' dialam 'zat kedirian', lagipun bukan ada 'KEMATIAN". Ader percaya ke?

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting: 2448
Registration date: 08/08/2008

View user profile

Back to top Go down

Page 1 of 48 1, 2, 3 ... 24 ... 48  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum