Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  Merpati Putih on Thu Jan 06, 2011 11:43 pm

Pastinya sya minta Tohan nombor loteri... yang hasilnya akan membuatkan sya enjoy.. tanpa henti.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  salik on Sat Jan 08, 2011 12:44 am

kalau manusia jumpa tuhan....manusia akan Ghaib..hehe

Ghaib dan Nyata .... Di Kala Itu Semua Akan Nyata Benar.....tiada lagi Kepalsuan .... Syurga itu benar...Neraka itu benar.....Akhirat itu Benar....Nabi itu Benar.....Haq....Haq....Haq'qoh...MuhammadunSallallahuA'laihiWassalam...adalahBenar.... Very Happy ...Pertemuan Ini Adalah Benar...وَلَكَ الْحَمْدُ، أَنْتَ الْحَقُّ، وَوَعْدُكَ الْحَقُّ، وَقَوْلُكَ الْحَقُّ، وَلِقَاؤُكَ الْحَقُّ، وَالْجَنَّةُ حَقٌّ، وَالنَّارُ حَقٌّ، وَالنَّبِيُّوْنَ حَقٌّ، وَمُحَمَّدٌ حَقٌّ، وَالسَّاعَةُ حَقٌّ،

أَنْتَ الْحَقُّ

اَللّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ أَنْتَ نُوْرُ السَّمَاوَاتِ وَاْلأَرْضِ وَمَنْ فِيْهِنَّ، وَلَكَ الْحَمْدُ أَنْتَ قَيِّمُ السَّمَاوَاتِ وَاْلأَرْضِ وَمَنْ فِيْهِنَّ، وَلَكَ الْحَمْدُ أَنْتَ رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَاْلأَرْضِ وَمَنْ فِيْهِنَّ، وَلَكَ الْحَمْدُ لَكَ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَاْلأَرْضِ وَمَنْ فِيْهِنَّ، وَلَكَ الْحَمْدُ أَنْتَ مَلِكُ السَّمَاوَاتِ وَاْلأَرْضِ، وَلَكَ الْحَمْدُ، أَنْتَ الْحَقُّ، وَوَعْدُكَ الْحَقُّ، وَقَوْلُكَ الْحَقُّ، وَلِقَاؤُكَ الْحَقُّ، وَالْجَنَّةُ حَقٌّ، وَالنَّارُ حَقٌّ، وَالنَّبِيُّوْنَ حَقٌّ، وَمُحَمَّدٌ حَقٌّ، وَالسَّاعَةُ حَقٌّ، اَللّهُمَّ لَكَ أَسْلَمْتُ، وَعَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ، وَبِكَ آمَنْتُ، وَإِلَيْكَ أَنَبْتُ، وَبِكَ خَاصَمْتُ، وَإِلَيْكَ حَاكَمْتُ. فَاغْفِرْ لِيْ مَا قَدَّمْتُ وَمَا أَخَّرْتُ، وَمَا أَسْرَرْتُ وَمَا أَعْلَنْتُ، أَنْتَ الْمُقَدِّمُ وَأَنْتَ الْمُؤَخِّرُ، لاَ إِلٰهَ إِلاَّ أَنْتَ، أَنْتَ إِلٰهِيْ لاَ إِلٰهَ إِلاَّ أَنْتَ


salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  salik on Sun Jan 09, 2011 10:46 am

Alkahfi
Katakanlah: "Sesungguhnya aku ini hanya seorang manusia seperti kamu, yang diwahyukan kepadaku: "Bahwa sesungguhnya Tuhan kamu itu adalah Tuhan Yang Esa". Barang siapa mengharap perjumpaan dengan Tuhannya maka hendaklah ia mengerjakan amal yang saleh dan janganlah ia mempersekutukan seorang pun dalam beribadah kepada Tuhannya". قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحَى إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَهُكُمْ إِلَهٌ وَاحِدٌ فَمَنْ كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلا صَالِحًا وَلا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدً

JANJI MU ADALAH BENAR.....JANJI MU BENAR ......BENAR......BENAR....

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  Merpati Putih on Mon Jan 10, 2011 2:30 pm

Tohan berkata:

Aku memahami bahawa
Apa yg ente cuba sampaikan
Betapa pedihnya ente mengalami kesedihan dan ‘kegilaan’mu
Ente berterusan cuba membebaskan jeritan batinmu.
Namun tiada siapa yang mahu mendengarnya.
Kerana segala2nya ‘maya sementara’ semata2.


_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  salik on Mon Jan 10, 2011 4:18 pm

Merpati Putih wrote:

Aku memahami bahawa
Apa yg ente cuba sampaikan
Betapa pedihnya ente mengalami kesedihan dan ‘kegilaan’mu
Ente berterusan cuba membebaskan jeritan batinmu.
Namun tiada siapa yang mahu mendengarnya.
Kerana segala2nya ‘maya sementara’ semata2.


Kemudian?
Apa yang Harus Ente Lakukan? Smile

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  Merpati Putih on Mon Jan 10, 2011 10:30 pm

Tohan berkata:

Tiada rotan, akar berguna
tiada gading, tanduk bertuah
tiada bini, sabun lux berguna
tiada jantan, mentimun jepun dikira okeylah.

layan jer hidup mengikut acuan..
layan.. jgn ta' layan.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  salik on Mon Jan 10, 2011 11:02 pm

layan jer hidup mengikut acuan..

Seperti yang di kehendaki , tanpa menyalahkan sesiapa, jiwa bahagia:D

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  Merpati Putih on Wed Jan 12, 2011 10:53 pm

Hi! TBS
Adakakah lagi ‘orang2’ yang hendak dikata ato diumpat ato dihina @ disalahkan?

Hi MP.. bebaskan ‘diriMU’ dari penjajah2 yg berkeliaran diufuk mindaMU.
Hanya Kau lah satu2nya yang mampu mengosongkan mindaMU dari maya2.

YANG UJUD ADALAH ‘hanya’ AKU berSENDIRIAN

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  entah on Mon Feb 07, 2011 1:52 pm

Kalau aku jumpa tuhan.. aku nak minta untuk jadi tuhan. Mungkin kerana itu tuhan tak mahu bertemu dengan aku.

entah

Jumlah posting : 24
Registration date : 2011-02-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  duda on Mon Feb 07, 2011 9:02 pm

Ada thesis. aku nak jadi antithesis la. hua hua hua. saje nak berlakon. Twisted Evil

duda

Jumlah posting : 11
Registration date : 2010-12-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  T R I N I T Y on Fri Feb 11, 2011 4:41 am

Mana mungkin dapat berjumpa tuhan....kerana habis segala sifat,nama dan perbuatannya di korbankan
untuk segala alam KUN.Maka belajarlah gabungkan semuanya.

T R I N I T Y

Jumlah posting : 743
Registration date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  mek on Mon Feb 21, 2011 10:46 am

kalu uda jumpe tuhan maka semuanya akan hancur musnah bagai debu , semuanya mati kecuali tuhan Sleep

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  ifahuzir on Fri Mar 04, 2011 11:23 am

hihihihi, kakakakakaka, wawawawawawawa..

Jika saya jumpa Tohan? Aku minta KEREDHAAN NYA.. tapi apakan daya.. nak redhaNya, Dia mintak TAQWA.. Nak dapatkan taqwaNya.. Dia mintak Iman.. Nak dapat ImanNya, Dia mintak Solat dan Zakat dan macam˛ lagi..

Laa Haulawala Qu Wataillah Billah..

p/s: korang ni cam takder syariat jer.. Ape guna Selawat Nabi kalau tak bersyariat??

ifahuzir

Jumlah posting : 47
Registration date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  mek on Mon Mar 07, 2011 12:56 pm

ifahuzir wrote:hihihihi, kakakakakaka, wawawawawawawa..

Jika saya jumpa Tohan? Aku minta KEREDHAAN NYA.. tapi apakan daya.. nak redhaNya, Dia mintak TAQWA.. Nak dapatkan taqwaNya.. Dia mintak Iman.. Nak dapat ImanNya, Dia mintak Solat dan Zakat dan macam˛ lagi..

Laa Haulawala Qu Wataillah Billah..

p/s: korang ni cam takder syariat jer.. Ape guna Selawat Nabi kalau tak bersyariat??
kwang kwang kwang, utk apa dia mintak barang2 tu semua???? utk apa??? utk apa???? utk tunjukkan kuasanya ke??? bukan, bukan, bukan , dia tiada meminta apa2 dari kamu kerana dia maha pemurah lagi pemurah juga sayang dan sayang dan sayang hahahahahahaha Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  ifahuzir on Tue Mar 08, 2011 8:15 am

mek wrote:
ifahuzir wrote:hihihihi, kakakakakaka, wawawawawawawa..

Jika saya jumpa Tohan? Aku minta KEREDHAAN NYA.. tapi apakan daya.. nak redhaNya, Dia mintak TAQWA.. Nak dapatkan taqwaNya.. Dia mintak Iman.. Nak dapat ImanNya, Dia mintak Solat dan Zakat dan macam˛ lagi..

Laa Haulawala Qu Wataillah Billah..

p/s: korang ni cam takder syariat jer.. Ape guna Selawat Nabi kalau tak bersyariat??
kwang kwang kwang, utk apa dia mintak barang2 tu semua???? utk apa??? utk apa???? utk tunjukkan kuasanya ke??? bukan, bukan, bukan , dia tiada meminta apa2 dari kamu kerana dia maha pemurah lagi pemurah juga sayang dan sayang dan sayang hahahahahahaha Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Alamak... Ape da Soalan ni Mek??!!! Kenapa dia mintak semua tuh? dah tentu la sebab dia supaya kita jaga dengan baik.. jangan kasi rosak apa yang telah diberikan kepada kita.. Vandelisma.. (betul ker aku eja nih?)

Diberinya Tubuh.. di suruh beribadah.. (untuk sihat badan)
Diberinya Akal.. Disuruh kita berfikir.. (bukan di suroh fikir camner nak tindas orang ma..)
Diberinya Bumi.. Tempat beribadah.. (untuk dijaga.. jangan kasi rosak..)
Diberinya segala-galanya untuk kita boleh meneruskan hidup dengan aman dan tenteram.. Tapi adakah kita semua berfikir mengenainya?????
Di wujudkan manusia berbagai rupa dan bahasa.. Untuk kita berkenal˛ (baru tak boring)..Bila dah kenal, dia soh kita memberikan berita gembira...

Jadi, Apa yang kita dah buat sepanjang hidup kita sebelum ni? Blajar... Blajar.. dan belajar... Sekarang dan masa depan??? Jom la fikir sama˛.. Dari nak kondem dan cakap dia tu salah.. dia ni salah.. sampai bila mau camni????

Jom fikirkan.. apa orang dulu˛ dah buatkan jalan untuk kita.. Kita nak teruskan ataupun nak buat jalan baru??

ifahuzir

Jumlah posting : 47
Registration date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  mek on Tue Mar 08, 2011 10:39 am

allo bang, sini semua master of islamic sufism mendiamkan diri, mengbisingkan diri Laughing Laughing Sleep

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  ifahuzir on Tue Mar 08, 2011 10:48 am

mek wrote:allo bang, sini semua master of islamic sufism mendiamkan diri, mengbisingkan diri Laughing Laughing Sleep

Owh.. camtuh ka?? apa master islamic sufism tuh?

ifahuzir

Jumlah posting : 47
Registration date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  mek on Tue Mar 08, 2011 10:54 am

diam, tetap, rindu dendam , macam2 bersama sang mentari yg sentiasa menyinari Laughing Laughing Sleep

mek

Jumlah posting : 267
Registration date : 2008-11-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  Emas on Fri Apr 29, 2011 9:33 am

Kalau ANDA jumpa TUHAN.....
Anda dah tiada disitu.....
Bila dah tiada, semuanya menjadi urusan tuhan.
Meminta atau tidak semuanya urusan DIA....

Jika ANDA belum dapat jumpa Tuhan didunia lagi ....
ITU tanda yang anda masih belum kenal DIRI anda dan ANDA belum lagi KENAL Tuhan .
Anda masih berkhayal dan syok syok sendiri semata-mata..... he he he....

Emas

Jumlah posting : 26
Registration date : 2010-11-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  salik on Fri Apr 29, 2011 10:33 am

Emas wrote:Kalau ANDA jumpa TUHAN.....
Anda dah tiada disitu.....
Bila dah tiada, semuanya menjadi urusan tuhan.
Meminta atau tidak semuanya urusan DIA....

Jika ANDA belum dapat jumpa Tuhan didunia lagi ....
ITU tanda yang anda masih belum kenal DIRI anda dan ANDA belum lagi KENAL Tuhan .
Anda masih berkhayal dan syok syok sendiri semata-mata..... he he he....

Emas
Bila dah tiada , semuanya menjadi Urusan tuhan?
Jadik, Sebelum itu apakah bukan menjadi urusan tuhan?

Bukankah ROH itu "Urusan tuhan"?

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  Emas on Fri Apr 29, 2011 10:47 am

salik wrote:
Emas wrote:Kalau ANDA jumpa TUHAN.....
Anda dah tiada disitu.....
Bila dah tiada, semuanya menjadi urusan tuhan.
Meminta atau tidak semuanya urusan DIA....

Jika ANDA belum dapat jumpa Tuhan didunia lagi ....
ITU tanda yang anda masih belum kenal DIRI anda dan ANDA belum lagi KENAL Tuhan .
Anda masih berkhayal dan syok syok sendiri semata-mata..... he he he....

Emas
Bila dah tiada , semuanya menjadi Urusan tuhan?
Jadik, Sebelum itu apakah bukan menjadi urusan tuhan?

Bukankah ROH itu "Urusan tuhan"?

Urusan Tuhan itu sebenarnya Dari dulu , kini dan selamanya dan takde urusan lain melainkan urusan tuhan
kerana Hanya Dia yang Ada , yang lain itu tiada... Laughing Laughing

Insan ini apabila belum jumpa tuhan dan kenal tuhan dia merasakan urusan dia lain, urusan tuhan lain... Basketball Basketball Basketball
Insan itu duduk dalam sangkaan semata-mata... Sad Sad

Apabila Dia benar benar telah kenal tuhan dan jumpa tuhan... Laughing Laughing
barulah Insan itu menyedari segala urusan itu milik Allah dari dulu, kini dan selamanya....
Laughing Laughing

Emas

Jumlah posting : 26
Registration date : 2010-11-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  salik on Fri Apr 29, 2011 10:59 am

Emas wrote:
salik wrote:
Emas wrote:Kalau ANDA jumpa TUHAN.....
Anda dah tiada disitu.....
Bila dah tiada, semuanya menjadi urusan tuhan.
Meminta atau tidak semuanya urusan DIA....

Jika ANDA belum dapat jumpa Tuhan didunia lagi ....
ITU tanda yang anda masih belum kenal DIRI anda dan ANDA belum lagi KENAL Tuhan .
Anda masih berkhayal dan syok syok sendiri semata-mata..... he he he....

Emas
Bila dah tiada , semuanya menjadi Urusan tuhan?
Jadik, Sebelum itu apakah bukan menjadi urusan tuhan?

Bukankah ROH itu "Urusan tuhan"?

Urusan Tuhan itu sebenarnya Dari dulu , kini dan selamanya dan takde urusan lain melainkan urusan tuhan
kerana Hanya Dia yang Ada , yang lain itu tiada... Laughing Laughing

Insan ini apabila belum jumpa tuhan dan kenal tuhan dia merasakan urusan dia lain, urusan tuhan lain... Basketball Basketball Basketball
Insan itu duduk dalam sangkaan semata-mata... Sad Sad

Apabila Dia benar benar telah kenal tuhan dan jumpa tuhan... Laughing Laughing
barulah Insan itu menyedari segala urusan itu milik Allah dari dulu, kini dan selamanya....
Laughing Laughing

Apa pula keuntungannya mengenal tuhan nih Bro Emas?
Apakah semua yang dikehendaki nafsu akan dapat di miliki.?
Nak emas dapat, nak rumah macam shahruk khan dapat, nak terbang ke langit dapat...Macam tu ker bro emas?



salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  Emas on Fri Apr 29, 2011 11:29 am

Kenal Tuhan ni kurniaan DIA semata-mata..... Sad Sad Sad

Untungnya kenal tuhan kerana itulah Nikmat yang teragung tiada yang dapat menandingi nikmat ini
Kamu telah mendapat syurga lagi di dunia ini.

Bila kenal Tuhan, kita dah menjadi mayat yang bergerak-gerak, berjalan-jalan bro..

Kita hanya mengikut perintah dan telunjuk tuhan semata-mata....

Jadi segala kehendak terbit dari dari kehendaknya semata-mata....


Emas

Jumlah posting : 26
Registration date : 2010-11-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  salik on Fri Apr 29, 2011 11:44 am

Hurmm
PAda pandangan saya, orang yang tidak mengenal tuhan , Mereka juga menurut perintah tuhan ....
Mereka juga bagai mayat hidup.
Cuma mereka tidak menyedari dan tidak mengenal sahaja.

Apa pandangan Bro Emas?

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  Emas on Fri Apr 29, 2011 3:41 pm

Betullah tu bro...... Laughing Laughing
Persoalannya org itu sendiri dia kenal atau tidak kenal tuhannya....

Jika dia tidak mengenal tuhannya bagaimana dia dapat jumpa tuhan
Bagaimana dia dapat melihat mayat2 bergerak2 berjalan
Bagaimana dia dapat melihat segalanya menurut titah perintah tuhan..

Persaoalan begini bukan teori teori tapi pengalaman dan merasai sendiri pengalaman itu....

Emas

Jumlah posting : 26
Registration date : 2010-11-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Kalo ente jumpa TOHAN !!! Apakah yang ente akan minta?

Post  Sponsored content Today at 1:53 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum