Nabi Isa/ Yesus hidup kembali??

View previous topic View next topic Go down

Nabi Isa/ Yesus hidup kembali??

Post  Merpati Putih on Wed Mar 17, 2010 11:13 am

Orang yg ‘mati / lenyap’ telah ditaqdirkan ‘sangat bernasib baik dan sangat beruntung’, kerana ia telah pergi menjauh dari kekalutan dan kegilaan duniawiyah.. namun kenapa pula ia ingin kembali kedunia??

Umpamanya: Nabi Isa akan hidup dan turun kembali… ia sendiri tidak mampu menyelamatkan dirinya dihayatnya yang lepas.. kemudian berangan2 untuk menyelamatkan seluruh dunia.

Kenapa tidak terus jer hidup dari awal hingga keakhiran, tanpa mati2, agar ia menjelaskan kuasanya kepada dunia.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Nabi Isa/ Yesus hidup kembali??

Post  Yuzia on Wed Mar 17, 2010 12:01 pm

Selamat kembali tok setelah sekian lama....
Kat sana kan sudah kiamat!!!!!!!!!

Yuzia

Jumlah posting : 59
Registration date : 2009-07-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Nabi Isa/ Yesus hidup kembali??

Post  Merpati Putih on Mon Oct 25, 2010 4:13 am

Seorang lelaki memiliki harta kekayaan bertanya kpd Yesus/ Isa: ‘Bagaimanakah aku bisa masuk syurga?’.

Yesus/ Isa: ‘Singkirkan semua harta kekayaanmu, maka kamu akan layak masuk syurga.

Lelaki berkata:
1) ‘Jika demikian, mengapa TUHAN memberkati banyak raja2, pemerintah2, pemimpi2 ugama dengan kekayaan, seperti Raja/ Nabi Sulaiman?’

2) Apakah TUHAN mengambil hartaku untuk diberikan kepada orang yang ternama? Tidakkah ini pilih kasih namanya!!!’.

3) Jika TUHAN maha penyayang, dan maha pemaaf/ pengampun, mengapa semua manusia tidak memiliki berkat kekayaan dan kelimpahan kesihatan?.

Yesus/ Isa: ‘Oh, segalanya keberkatan hanya muncul selepas anda memuji dan menyembah Tuhan’

Lelaki itu terus menjawab: ‘Merapu sungguhlah engko nih Yesus@ Isa. Apakah tuan Yesus menganggap aku ini kambing tolol?

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Nabi Isa/ Yesus hidup kembali??

Post  rahza on Mon Oct 25, 2010 5:48 am

kebaikan banyak harta, banyak duit,,
1) direspek orang..diampu..dilayan mcm raja
2) breakfast di london, lunch di new york.. dinner in paris... berak di shanghai
3) boleh tengok olympic executive suite... sambil minum kopi o
4) boleh pakai kereta mewah pi beli ikan... jet peribadi
5) banglo atas gunung
6) mistress di setiap city di setiap negeri, di setiap negara , disetiap benua..kalu jenis yg tak memilih le
7)etc
Cool boleh tolong orang mcm bill gates and warren buffet dgn dana kebajikan depa
9) bleh help ladies in distress and disdress
10) mcm2 kebaikan lain

keburukan pulak
1) jadi target orang yg nak harta /duit kita
2)kena bunuh mcm datuk sosilawati pun ada kemungkinan ( no pun intended)
3) hati tak 'tenang'
- takut duit berkurangan
- saham jatuh
-nilai hartanah susut
- gempabumi, hotel kesayangan runtuh
- pekerja mogok
- ada orang lain nak challenge kekayaan ,pengaruh kita

4) saman dari bini/mistresses- mahal ooo
5) bini /mistress tak setia -
6) tak bleh beli cinta dgn duit--- cuma sex jer..(kira ok la jugak)
7)perut hanya ada satu... tak bleh makan banyak
Cool tak bleh sekaligus bawa 12 kereta and jet
9) tak bleh itu ini sebab diri hanya ada satu
10) kalau K.O. , tak bleh bawa masuk kubur
ni yg dilemma ni... tak boleh ke kaya tanpa masalah?



rahza

Jumlah posting : 3
Registration date : 2010-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Nabi Isa/ Yesus hidup kembali??

Post  Merpati Putih on Mon Oct 25, 2010 3:42 pm

Tuhan dgambarkan didalam Injil/ AlKitab dan dalam kitab2 suci setiap ugama semacam ‘watak Jahat dan tidak senonoh’.
1. sifat suka membalas dendam dan peperangan: menghumban keneraka para2 yg tidak beriman kepadanya
2. sifat membesar2kan cerita2 seks disyorga..
3. sifat suka disembah dan dihormati setiap masa.
4. meminta2 korban dilaksanakan agar iman dikatakan sempurna
5. berkorban darah untuk dihirup agar dosa2 diampuni.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Nabi Isa/ Yesus hidup kembali??

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum