FILOSOFI SYURGAWI

View previous topic View next topic Go down

FILOSOFI SYURGAWI

Post  Merpati Putih on Tue Sep 08, 2009 12:06 am

Menurut hadis, saorang muslim yang mati syahid, di syurga nanti bakal mendapat 80.000 budak/ hamba2 sahaya dan 72 bidadari.

Hadis nih sahih atau tidak? Entah le.

kalau di fikir2kan gile bener ya, siapa pula yang jadi budak? Dah berada di syurga, ada budak2 pula? untuk apa pula budak2 sebanyak itu? 80.000 bukannya sedikit, kalau dikumpulkan, akan memenuhi satu stadium bola sepak.

Seorang perempuan muslim mati syahid pula akan mendapat apa? Tolong tanya Pak kiyai2?...... tujuh puluh peria2 kot... bayangkan lah, jenuhlah mengangk**g.

diedit dan dicilok dari laman web rahsia.


Last edited by Merpati Putih on Tue Sep 08, 2009 6:11 am; edited 1 time in total

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  zali on Tue Sep 08, 2009 2:10 am

Merpati Putih wrote:
Menurut hadis, saorang muslim yang mati syahid, di syurga nanti bakal mendapat 80.000 budak/ hamba2 sahaya dan 72 bidadari.

Hadis nih sahih atau tidak? Entah le.

kalau di fikir2kan gile bener ya, siapa pula yang jadi budak? Dah berada di syurga, ada budak2 pula? untuk apa pula budak2 sebanyak itu? 80.000 bukannya sedikit, kalau dikumpulkan, akan memenuhi satu stadium bola sepak.

Seorang perempuan muslim mati syahid pula akan mendapat apa? Tolong tanya Pak kiyai2?...... tujuh puluh peria2 kot... bayangkan lah, jenuhlah mengangk**g.

diedit dan dicilok dari laman web rahsia.

wah...tok merpati sekarang dah ada laman web rahsia ya...

zali

Jumlah posting : 282
Registration date : 2008-12-09

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  Merpati Putih on Tue Sep 08, 2009 2:32 am

Laman web rahsia = laman web yang telah dibelasungkawakan olih pihak berkuasa.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  ferolled on Tue Sep 08, 2009 1:03 pm

"kalau di fikir2kan gile bener ya, siapa pula yang jadi budak? Dah berada di syurga, ada budak2 pula? untuk apa pula budak2 sebanyak itu? 80.000 bukannya sedikit, kalau dikumpulkan, akan memenuhi satu stadium bola sepak."
- ini aku boleh bayangkan sebab aku memang kaki bola dan kerap ke stadium.

"Seorang perempuan muslim mati syahid pula akan mendapat apa? Tolong tanya Pak kiyai2?...... tujuh puluh peria2 kot... bayangkan lah, jenuhlah mengangk**g."
- tapi yang ini memang luar pemikiran. Pecah perut gelak TOK. Kui Kui Kui.

ferolled

Jumlah posting : 253
Registration date : 2008-11-20

View user profile http://www.ondakompun.blogspot.com

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  farquhar on Tue Sep 08, 2009 10:04 pm

cuma ' BAHASA QIAS ' yg sukar dimengerti oleh sesiapa......
hakikatnya bapa segala roh mempunyai bahkan lebih dari 80,000 budak2....

farquhar

Jumlah posting : 116
Registration date : 2009-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  Yuzia on Wed Sep 09, 2009 9:09 am

farquhar wrote:cuma ' BAHASA QIAS ' yg sukar dimengerti oleh sesiapa......
hakikatnya bapa segala roh mempunyai bahkan lebih dari 80,000 budak2....

Hakikatnya lebih atau kurang tiada makna didalam alam sufi, semua dicipta atau dinyatakan !!!
Lebih atau Kurang adalah kepunyaan NYA yg mutlak. Kita selalu bercakap berkaitan dengan Kelebihan saja sedangkan yg Kekurangan pun tidak kurang hebat nya kan?? CiptaanNYA juga

Kesiaaaan pada siapa dapat yg kurang tu!!!!!! Tak dak chance rasa syurga

Yuzia

Jumlah posting : 59
Registration date : 2009-07-10

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  zali on Thu Sep 10, 2009 5:00 am

Yuzia wrote:
farquhar wrote:cuma ' BAHASA QIAS ' yg sukar dimengerti oleh sesiapa......
hakikatnya bapa segala roh mempunyai bahkan lebih dari 80,000 budak2....

Hakikatnya lebih atau kurang tiada makna didalam alam sufi, semua dicipta atau dinyatakan !!!
Lebih atau Kurang adalah kepunyaan NYA yg mutlak. Kita selalu bercakap berkaitan dengan Kelebihan saja sedangkan yg Kekurangan pun tidak kurang hebat nya kan?? CiptaanNYA juga

Kesiaaaan pada siapa dapat yg kurang tu!!!!!! Tak dak chance rasa syurga

tak masuk syurga...haa padan muka AKU...

zali

Jumlah posting : 282
Registration date : 2008-12-09

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  Merpati Putih on Thu Sep 10, 2009 12:50 pm

Yang Maha Untuuuuuuun... si neo/ The God yang sentiasa 'mencipta alam2', seolah2 'manusia' mengalaminya dan mengambil tempatNYA... satu tindakan bacul sineo/ THE MAYA SELLER.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  farquhar on Thu Sep 10, 2009 9:12 pm

zali wrote:
Yuzia wrote:
farquhar wrote:cuma ' BAHASA QIAS ' yg sukar dimengerti oleh sesiapa......
hakikatnya bapa segala roh mempunyai bahkan lebih dari 80,000 budak2....

Hakikatnya lebih atau kurang tiada makna didalam alam sufi, semua dicipta atau dinyatakan !!!
Lebih atau Kurang adalah kepunyaan NYA yg mutlak. Kita selalu bercakap berkaitan dengan Kelebihan saja sedangkan yg Kekurangan pun tidak kurang hebat nya kan?? CiptaanNYA juga

Kesiaaaan pada siapa dapat yg kurang tu!!!!!! Tak dak chance rasa syurga

tak masuk syurga...haa padan muka AKU...

saudara zali....
syurga tuh kat mana...???

farquhar

Jumlah posting : 116
Registration date : 2009-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  Yuzia on Fri Sep 11, 2009 9:58 am

Dibawah tapak kaki ibu atau kat fantasy island (the plane...the plane) atau didalam bahasa kita (roh sudah sampai...roh sudah sampai)??
atau tidak boleh diberitahu dengan huruf dan suara tapi melalui kiasan sahaja

Yuzia

Jumlah posting : 59
Registration date : 2009-07-10

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  spanjunk on Fri Sep 11, 2009 11:26 pm

Yuzia wrote:Dibawah tapak kaki ibu atau kat fantasy island (the plane...the plane) atau didalam bahasa kita (roh sudah sampai...roh sudah sampai)??
atau tidak boleh diberitahu dengan huruf dan suara tapi melalui kiasan sahaja

haqiqatnya apa yang lu boleh nampak kat bawah tapak kaki ibu tuh....???
cubalah qiaskan.....

spanjunk

Jumlah posting : 507
Registration date : 2009-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  zali on Sat Sep 12, 2009 10:58 am

farquhar wrote:
zali wrote:
Yuzia wrote:
farquhar wrote:cuma ' BAHASA QIAS ' yg sukar dimengerti oleh sesiapa......
hakikatnya bapa segala roh mempunyai bahkan lebih dari 80,000 budak2....

Hakikatnya lebih atau kurang tiada makna didalam alam sufi, semua dicipta atau dinyatakan !!!
Lebih atau Kurang adalah kepunyaan NYA yg mutlak. Kita selalu bercakap berkaitan dengan Kelebihan saja sedangkan yg Kekurangan pun tidak kurang hebat nya kan?? CiptaanNYA juga

Kesiaaaan pada siapa dapat yg kurang tu!!!!!! Tak dak chance rasa syurga

tak masuk syurga...haa padan muka AKU...

saudara zali....
syurga tuh kat mana...???

uik...
tak ada sapa yang dapat menyatakan di mana syurga itu dan kalau ada
pun cuma andaian-andaian,dogma-dogma,cerita-cerita saja...

sepatutnya tuhan kena kepilkan gambar syurga dan neraka masa turunkan
alquran dulu...berserta dengan google mapnya sekali...

ADAKAH KAMU BERAMAL IBADAT UNTUK MENDAPATKAN SYURGA?


Last edited by zali on Sat Sep 12, 2009 11:05 am; edited 1 time in total (Reason for editing : ...)

zali

Jumlah posting : 282
Registration date : 2008-12-09

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  Merpati Putih on Sat Sep 12, 2009 12:12 pm

Mmg tul tuh en. Zali,

Global dh kena kencing dik filosoifi/ matrix 'wahyu2' bangsa Arab, Yahudi, Nasrani, Hindu, Buddha, Mitra... Global dh terpedaya ngan konsep hiroskop Mithras Yunani dan nama2 'nabi' yang dicilok dari sejarah purba Mesir, Firaun, Yunani, Mithras.

Global dh kena kencing ngan 'matrix2 kematian' para2 filosof matrix. Manusia2 telah berjaya ditawan, ditakuti, ditolol, dicandukan ngan matrix kematian.

Tidak ada sesiapa yang dapat membuktikan manusia lahir dari Adam dan Hawa... Adam dan hawa adalah matrix2.

Matrix2 kematian telah membuahkan angan2 akan adanya syurga dan neraka dan kehidupan membelasah bidadari syurgawi.

Mereka percaya kat tuhan2 matrix, namun tidak beriman ngan 'Tuhan' yang sentiasa 'sebati' ngan 'kedirian diri'.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  salik on Sat Sep 12, 2009 12:26 pm

Biasa lah tok.

Tok ada sejarah tok sendiri,Salik ada sejarah salik , zali,spunjunk,triniti,tokblue,ferrolled,yuzia,beruk,farquhar,
Manusia pun ada sejarah manusia , betul tak tok

Cuma yang berbeza ialah tok udah masuk alam Baqa .
Orang lain masih dalam keadaan menafi nafi.
Semuanya kan ada proses kan tok.....

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  Merpati Putih on Sat Sep 12, 2009 1:31 pm

En. salik..

bukan ada apa2 pun... Tuhan tetap ngan matrix2nya. biarkan.. biarkan... biarkan

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: FILOSOFI SYURGAWI

Post  Sponsored content Today at 5:53 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum