HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  T R I N I T Y on Sun Sep 06, 2009 2:38 am

Semua persoalan akan selesai bila faham konsep kerajaan langit.
Setan,iblis,jin,malaikat,manusia,haiwan,tumbuhan dan ciptaan hanyalah konsep wujudnya.

Dalam diri manusia ada berlapis lapis balutan yg.perlu ditanggalkan untuk sampai mengenal DIA.
Maka tak heran lah jika kita masih dipengaruhi wajah2 yg.dikonsepkan.
Jiwa manusia kena mengatasi segala tipu daya konsep2 yg.menghalang jiwa untuk merdeka..
Semuanya adalah hijab2 yg.tak semudah itu ditanggalkan dari minda.

Demikianlah Allah mengadakan peraturan mengenal dan sampai kepada matlamat diri sebenar.
Nak pisahkan persepsi2 tu bukan sekadar menyelesaikan teori.Sebaliknya setiap teori ada pratikal
dan setiap pratikal ada ujian.

T R I N I T Y

Jumlah posting : 743
Registration date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  Merpati Putih on Sun Sep 06, 2009 4:42 am

Manusia2 seolah2 memiliki pandangan dan pendapat yang berbagai arah, namun semuanya fokus kesatu arah Yang Esa, tanpa disedari, walau cara apapun keadaannya.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  salik on Sun Sep 06, 2009 7:20 am

Ada yang melalui jalan hutan kerana sambil memetik buah buahan dan dedaunan
Ada yang melalui jalan sungai kerana ingin sambil menjala ikan.
Ada yang melalui jalan persekutuan Sambil melihat lihat keindahan perkampungan
Ada yang melalui Jalan lebuhraya kerana tidak gemar akan perlikuan.
Ada yang melalui Jalan udara helicopter kerana ingin melihat bumi dari udara.
Ada yang melalui jalan Super jet kerana tidak gemar akan yang lain, Hanya sampai yang diinginkan.

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  spanjunk on Sun Sep 06, 2009 1:21 pm

salik wrote:Ada yang melalui jalan hutan kerana sambil memetik buah buahan dan dedaunan
Ada yang melalui jalan sungai kerana ingin sambil menjala ikan.
Ada yang melalui jalan persekutuan Sambil melihat lihat keindahan perkampungan
Ada yang melalui Jalan lebuhraya kerana tidak gemar akan perlikuan.
Ada yang melalui Jalan udara helicopter kerana ingin melihat bumi dari udara.
Ada yang melalui jalan Super jet kerana tidak gemar akan yang lain, Hanya sampai yang diinginkan.

bagaimana pula dengan yang ' NO JALAN... AND NO ROAD ' tuan Question

spanjunk

Jumlah posting : 507
Registration date : 2009-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  salik on Sun Sep 06, 2009 2:18 pm

spanjunk wrote:
salik wrote:Ada yang melalui jalan hutan kerana sambil memetik buah buahan dan dedaunan
Ada yang melalui jalan sungai kerana ingin sambil menjala ikan.
Ada yang melalui jalan persekutuan Sambil melihat lihat keindahan perkampungan
Ada yang melalui Jalan lebuhraya kerana tidak gemar akan perlikuan.
Ada yang melalui Jalan udara helicopter kerana ingin melihat bumi dari udara.
Ada yang melalui jalan Super jet kerana tidak gemar akan yang lain, Hanya sampai yang diinginkan.

bagaimana pula dengan yang ' NO JALAN... AND NO ROAD ' tuan Question

la'Dunni.......Tiada Dunia
yang salik bagi tu baru 6......sifu dah tambah satu....lengkaplah 7.

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  spanjunk on Sun Sep 06, 2009 2:49 pm

salik wrote:
spanjunk wrote:
salik wrote:Ada yang melalui jalan hutan kerana sambil memetik buah buahan dan dedaunan
Ada yang melalui jalan sungai kerana ingin sambil menjala ikan.
Ada yang melalui jalan persekutuan Sambil melihat lihat keindahan perkampungan
Ada yang melalui Jalan lebuhraya kerana tidak gemar akan perlikuan.
Ada yang melalui Jalan udara helicopter kerana ingin melihat bumi dari udara.
Ada yang melalui jalan Super jet kerana tidak gemar akan yang lain, Hanya sampai yang diinginkan.

bagaimana pula dengan yang ' NO JALAN... AND NO ROAD ' tuan Question

la'Dunni.......Tiada Dunia
yang salik bagi tu baru 6......sifu dah tambah satu....lengkaplah 7.

emm... bagaimana pula yang ke delapan tuan salik.... Question
benarkah ada ya tuan.... Question

spanjunk

Jumlah posting : 507
Registration date : 2009-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  salik on Sun Sep 06, 2009 4:18 pm

spanjunk wrote:
salik wrote:
spanjunk wrote:
salik wrote:Ada yang melalui jalan hutan kerana sambil memetik buah buahan dan dedaunan
Ada yang melalui jalan sungai kerana ingin sambil menjala ikan.
Ada yang melalui jalan persekutuan Sambil melihat lihat keindahan perkampungan
Ada yang melalui Jalan lebuhraya kerana tidak gemar akan perlikuan.
Ada yang melalui Jalan udara helicopter kerana ingin melihat bumi dari udara.
Ada yang melalui jalan Super jet kerana tidak gemar akan yang lain, Hanya sampai yang diinginkan.

bagaimana pula dengan yang ' NO JALAN... AND NO ROAD ' tuan Question

la'Dunni.......Tiada Dunia
yang salik bagi tu baru 6......sifu dah tambah satu....lengkaplah 7.

emm... bagaimana pula yang ke delapan tuan salik.... Question
benarkah ada ya tuan.... Question

Ada lagi tuan
Ada baki 66 lagi jalan
Banyak banyak pun 1 jer yang ada tuan

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  zali on Sun Sep 06, 2009 4:50 pm

spanjunk wrote:
salik wrote:
spanjunk wrote:
salik wrote:Ada yang melalui jalan hutan kerana sambil memetik buah buahan dan dedaunan
Ada yang melalui jalan sungai kerana ingin sambil menjala ikan.
Ada yang melalui jalan persekutuan Sambil melihat lihat keindahan perkampungan
Ada yang melalui Jalan lebuhraya kerana tidak gemar akan perlikuan.
Ada yang melalui Jalan udara helicopter kerana ingin melihat bumi dari udara.
Ada yang melalui jalan Super jet kerana tidak gemar akan yang lain, Hanya sampai yang diinginkan.

bagaimana pula dengan yang ' NO JALAN... AND NO ROAD ' tuan Question

la'Dunni.......Tiada Dunia
yang salik bagi tu baru 6......sifu dah tambah satu....lengkaplah 7.

emm... bagaimana pula yang ke delapan tuan salik.... Question
benarkah ada ya tuan.... Question

kedelapan : pakai pl supergel...akan lambat pancut!
teori yang menolak tuhan

zali

Jumlah posting : 282
Registration date : 2008-12-09

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  zali on Sun Sep 06, 2009 5:06 pm

iklan setan dulu...

setan siap cakap : oh my god what are you wearing.

zali

Jumlah posting : 282
Registration date : 2008-12-09

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  Yuzia on Mon Sep 07, 2009 9:10 am

Salam saudara beruk dan sekalian watak2,

Pada pandangan ilmu saya yg agak cetek ni kalau anjing tu diarah untuk gigit saya saya pasti akan bertindak tetapi bertindak macamana saya belum tahu masa itu baru akan tahu sebab arahan akan sampai nak buat apa (samada pukul,bunuh, lari dll..) . Kecuali saya diberitahu awal oleh ilham(wahyu) yg saya akan digigit oleh makhluk anjing , itu pun masih tidak mengetahui apa yg akan dilakukan oleh saya?? tapi bukan senang nak rasa nikmat/siksaan digigit anjing (terpulang pada ilmu masing2 samada nak berada didalam syurga atau neraka) kalau rasa sedap digigit SYURGA lah tu tapi kalau sakit berbisa maka rasa lah keadaan dalam NERAKA...

"Dipertanggungjawab" itu hanyalah ayat perlakuan dalam alam syariah saja tetapi kalau kalau dah kena gigit redho lah saja....
jangan lupa semua gerak zarah adalah arahan dari AKU. Keluarkan diri kamu dengan watak2 yg banyak dan pandang hanya SATU..
bukan senang nak sampai pada nafsu radhiah (akan jadi senang kalau diberiNYA senang)
terpulang pada ilmu masing2

Yuzia

Jumlah posting : 59
Registration date : 2009-07-10

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  salik on Mon Sep 07, 2009 10:55 am

Yuzia wrote:Salam saudara beruk dan sekalian watak2,

Pada pandangan ilmu saya yg agak cetek ni kalau anjing tu diarah untuk gigit saya saya pasti akan bertindak tetapi bertindak macamana saya belum tahu masa itu baru akan tahu sebab arahan akan sampai nak buat apa (samada pukul,bunuh, lari dll..) . Kecuali saya diberitahu awal oleh ilham(wahyu) yg saya akan digigit oleh makhluk anjing , itu pun masih tidak mengetahui apa yg akan dilakukan oleh saya?? tapi bukan senang nak rasa nikmat/siksaan digigit anjing (terpulang pada ilmu masing2 samada nak berada didalam syurga atau neraka) kalau rasa sedap digigit SYURGA lah tu tapi kalau sakit berbisa maka rasa lah keadaan dalam NERAKA...

"Dipertanggungjawab" itu hanyalah ayat perlakuan dalam alam syariah saja tetapi kalau kalau dah kena gigit redho lah saja....
jangan lupa semua gerak zarah adalah arahan dari AKU. Keluarkan diri kamu dengan watak2 yg banyak dan pandang hanya SATU..
bukan senang nak sampai pada nafsu radhiah (akan jadi senang kalau diberiNYA senang)
terpulang pada ilmu masing2

betul apa yang yuzia cakap tu,
cuma nak tambah sikit jer kisah nikmat di gigit anjing tu,
Kalau anjing tu tiada gigi kan best yer tak. Very Happy

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  beruk on Mon Sep 07, 2009 11:04 pm

Allah tidak menciptakan Syaitan kerana jika Allah mencipta syaitan, maka
Allah juga telah menciptakan kekufuran

beruk

Jumlah posting : 303
Registration date : 2008-12-30

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  zali on Mon Sep 07, 2009 11:17 pm

beruk wrote:Allah tidak menciptakan Syaitan kerana jika Allah mencipta syaitan, maka
Allah juga telah menciptakan kekufuran

benar kata sang beruk...
tuhan tidak mencipta apapun...semua adalah dirinya jua.
keesaannya adalah muktamad.

zali

Jumlah posting : 282
Registration date : 2008-12-09

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  Merpati Putih on Mon Sep 07, 2009 11:35 pm

beruk wrote:Allah tidak menciptakan Syaitan kerana jika Allah mencipta syaitan, maka
Allah juga telah menciptakan kekufuran

Emang bener banget dong!!!seperti 'Ia tidak juga mencipta namaNya Allah' dan malaikat yang menyampaikan wahyu. Ia adalah AZ ZAT yang memperdaya dan mencipta teka-teki 'kehidupan khayalan'.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  Yuzia on Tue Sep 08, 2009 9:31 am

Merpati Putih wrote:
beruk wrote:Allah tidak menciptakan Syaitan kerana jika Allah mencipta syaitan, maka
Allah juga telah menciptakan kekufuran

Emang bener banget dong!!!seperti 'Ia tidak juga mencipta namaNya Allah' dan malaikat yang menyampaikan wahyu. Ia adalah AZ ZAT yang memperdaya dan mencipta teka-teki 'kehidupan khayalan'.


Syaitan hanya nama yg diciptakan/diwujudkan/dinyatakan di alam ini yg mempunyai tugas yg telah ditetapkan. Kalau tak ada nama tak ada lah tugas nama tu dan tak ada lah cerita.
Tiap2 benda kena ada nama sebab kena dinyatakan melalui ayat dan suara untuk menjadikan percakapan dan menjalankan cerita manusia. Org bisu pun communicate melalui sign language (huruf untuk membentuk ayat)
Kalau tak mahu guna nama jadilah beruk/monyet (maaf bukan watak beruk dalam forum ni).
Monyet2 tu tahu kah di tu "monyet"??hanya kepada manusia sahaja diajar oleh AKU yg tu "monyet"
kalau tanya monyet tu (hang tu monyet kaaa) di angguk kepala boleh laaaa!!!!
Maaf semua kerna share ilmu ni....

Yuzia

Jumlah posting : 59
Registration date : 2009-07-10

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  salik on Tue Sep 08, 2009 10:31 am

Yuzia wrote:
Merpati Putih wrote:
beruk wrote:Allah tidak menciptakan Syaitan kerana jika Allah mencipta syaitan, maka
Allah juga telah menciptakan kekufuran

Emang bener banget dong!!!seperti 'Ia tidak juga mencipta namaNya Allah' dan malaikat yang menyampaikan wahyu. Ia adalah AZ ZAT yang memperdaya dan mencipta teka-teki 'kehidupan khayalan'.


Syaitan hanya nama yg diciptakan/diwujudkan/dinyatakan di alam ini yg mempunyai tugas yg telah ditetapkan. Kalau tak ada nama tak ada lah tugas nama tu dan tak ada lah cerita.
Tiap2 benda kena ada nama sebab kena dinyatakan melalui ayat dan suara untuk menjadikan percakapan dan menjalankan cerita manusia. Org bisu pun communicate melalui sign language (huruf untuk membentuk ayat)
Kalau tak mahu guna nama jadilah beruk/monyet (maaf bukan watak beruk dalam forum ni).
Monyet2 tu tahu kah di tu "monyet"??hanya kepada manusia sahaja diajar oleh AKU yg tu "monyet"
kalau tanya monyet tu (hang tu monyet kaaa) di angguk kepala boleh laaaa!!!!
Maaf semua kerna share ilmu ni....

Bijak bijak
Aku tumpang seronok gak baca nih,
Bila lahirnya di alam zahir ini , maka semuanya berhuruf bersuara berjasad ber ber ber macam macam.
Dan juga berhukum , kerana proses kejadian juga di jadikan dengan hukum hukumnya.
Jasad dengan proses Hukum jasad..makan minum pakai mandi sakit sihat obat solat dsb.
Alam dengan proses Hukum Alam
Diri dengan proses Hukum diri.,
Hati , sanubari , rohani, nurani, dsb hingga Robbani
Dan proses mengenal maka kembalilah(perjalanan hati) ke alam tiada huruf dan suara.

kalau ada kesalahan tolong cerahkan.

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  ferolled on Tue Sep 08, 2009 12:58 pm

Jadi, seharus kita berfokus kepada FIRAUN bukan Muhammad.
Sapa SOKONG aku? Twisted Evil

ferolled

Jumlah posting : 253
Registration date : 2008-11-20

View user profile http://www.ondakompun.blogspot.com

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  Yuzia on Tue Sep 08, 2009 1:37 pm

salik wrote:
Yuzia wrote:
Merpati Putih wrote:
beruk wrote:Allah tidak menciptakan Syaitan kerana jika Allah mencipta syaitan, maka
Allah juga telah menciptakan kekufuran

Emang bener banget dong!!!seperti 'Ia tidak juga mencipta namaNya Allah' dan malaikat yang menyampaikan wahyu. Ia adalah AZ ZAT yang memperdaya dan mencipta teka-teki 'kehidupan khayalan'.


Syaitan hanya nama yg diciptakan/diwujudkan/dinyatakan di alam ini yg mempunyai tugas yg telah ditetapkan. Kalau tak ada nama tak ada lah tugas nama tu dan tak ada lah cerita.
Tiap2 benda kena ada nama sebab kena dinyatakan melalui ayat dan suara untuk menjadikan percakapan dan menjalankan cerita manusia. Org bisu pun communicate melalui sign language (huruf untuk membentuk ayat)
Kalau tak mahu guna nama jadilah beruk/monyet (maaf bukan watak beruk dalam forum ni).
Monyet2 tu tahu kah di tu "monyet"??hanya kepada manusia sahaja diajar oleh AKU yg tu "monyet"
kalau tanya monyet tu (hang tu monyet kaaa) di angguk kepala boleh laaaa!!!!
Maaf semua kerna share ilmu ni....




Bijak bijak
Aku tumpang seronok gak baca nih,
Bila lahirnya di alam zahir ini , maka semuanya berhuruf bersuara berjasad ber ber ber macam macam.
Dan juga berhukum , kerana proses kejadian juga di jadikan dengan hukum hukumnya.
Jasad dengan proses Hukum jasad..makan minum pakai mandi sakit sihat obat solat dsb.
Alam dengan proses Hukum Alam
Diri dengan proses Hukum diri.,
Hati , sanubari , rohani, nurani, dsb hingga Robbani
Dan proses mengenal maka kembalilah(perjalanan hati) ke alam tiada huruf dan suara.

kalau ada kesalahan tolong cerahkan.



Salam,

Disini tiada yg betul atau pun salah, semua adalah ilmu DIA semata-mata.. 'Betul' dan 'Salah' sendiri adalah ayat yg di ciptakan/diwujudkan, dah memang bila kita dilahirkan pun memang terhukum (nak kenyang kena makan/ nak pergi kesesuatu tempat kena berjalan ) ni semua hukuman...
Segala apa yg terlintas difikiran adalah talian direct ke DIA. Bebas kan diri dari segala pertanyaan akal dan terima saja apa yg diberi dengan perasaan redho... Jadikan diri Muhammad yg bendul dan buta huruf dan menerima saja apa yg diterima tanpa banyak soal dan sangkal.

Sekian

Yuzia

Jumlah posting : 59
Registration date : 2009-07-10

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  farquhar on Tue Sep 08, 2009 9:59 pm

beruk wrote:Allah tidak menciptakan Syaitan kerana jika Allah mencipta syaitan, maka
Allah juga telah menciptakan kekufuran

kekufuran itu cuma ' DARK SIDE OF THE FORCE ' ....
THE SITH!!!

farquhar

Jumlah posting : 116
Registration date : 2009-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  farquhar on Tue Sep 08, 2009 10:00 pm

ferolled wrote:Jadi, seharus kita berfokus kepada FIRAUN bukan Muhammad.
Sapa SOKONG aku? Twisted Evil

emm...
ini pun dari kumpulan THE SITH!!!
DARK SIDE OF THE FORCE....

farquhar

Jumlah posting : 116
Registration date : 2009-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  ferolled on Wed Sep 09, 2009 5:24 pm

farquhar wrote:
ferolled wrote:Jadi, seharus kita berfokus kepada FIRAUN bukan Muhammad.
Sapa SOKONG aku? Twisted Evil

emm...
ini pun dari kumpulan THE SITH!!!
DARK SIDE OF THE FORCE....

Firaun lebih berani menyatakan selain Muhammad yang memilih bulu.

ferolled

Jumlah posting : 253
Registration date : 2008-11-20

View user profile http://www.ondakompun.blogspot.com

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  farquhar on Wed Sep 09, 2009 7:30 pm

ferolled wrote:
farquhar wrote:
ferolled wrote:Jadi, seharus kita berfokus kepada FIRAUN bukan Muhammad.
Sapa SOKONG aku? Twisted Evil

emm...
ini pun dari kumpulan THE SITH!!!
DARK SIDE OF THE FORCE....

Firaun lebih berani menyatakan selain Muhammad yang memilih bulu.

ape bezanya MUSA as dan FIRAUN pada zaman mereka???

farquhar

Jumlah posting : 116
Registration date : 2009-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  Merpati Putih on Wed Sep 09, 2009 8:16 pm

Jangan lupa!!!! Doink... Nabi Khidir juga menggunakan kuasa VETO nya keatas nabi Musa. Nabi Ibrahim juga berbuat semacam keatas anakandanya Nabi Ismail. Anihnya tranformasi2 Firaun dilayar lakonan2.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  salik on Thu Sep 10, 2009 12:57 am

18. Al Kahfi
109. Katakanlah: Sekiranya lautan menjadi tinta untuk (menulis) kalimat-kalimat Tuhanku, sungguh habislah lautan itu sebelum habis (ditulis) kalimat-kalimat Tuhanku, meskipun Kami datangkan tambahan sebanyak itu (pula)

NAK TULIS SEBANYAK MANA PUN TAKKAN KETEMU JUGAK , JADINYA KENALAH

18. Al Kahfi
110. Katakanlah: Sesungguhnya aku ini manusia biasa seperti kamu, yang diwahyukan kepadaku: "Bahwa sesungguhnya Tuhan kamu itu adalah Tuhan yang Esa." Barangsiapa mengharap perjumpaan dengan Tuhannya, maka hendaklah ia mengerjakan amal yang saleh dan janganlah ia mempersekutukan seorangpun dalam beribadat kepada Tuhannya."

MANUSIA BIASA YANG BERTAUHID YANG MENGHARAPKAN PERJUMPAAN DENGAN TUHAN DAN BERAMAL SOLEH DENGAN TIDAK MENYEKUTUKAN TUHAN

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  zali on Thu Sep 10, 2009 4:40 am

salik wrote:NAK TULIS SEBANYAK MANA PUN TAKKAN KETEMU JUGAK

sapa nak bertemu sapa nih?
'bersatu bukan satu berpisah bukan dua'
rasa bukan raba...


Last edited by zali on Thu Sep 10, 2009 4:41 am; edited 1 time in total (Reason for editing : colour)

zali

Jumlah posting : 282
Registration date : 2008-12-09

View user profile

Back to top Go down

Re: HAQIQAT SYAITAN.. (siapakah syaitan sebenarnya?)

Post  Sponsored content Today at 5:57 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum