Iblis di tanya

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Iblis di tanya

Post  gelap on Wed Jun 24, 2009 11:49 am

maksudnya??

gelap

Jumlah posting : 3
Registration date : 2009-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  murah on Wed Jun 24, 2009 11:54 am

gelap wrote:maksudnya??

gelap tanya siapa nie,
maksudnya tu maksud apa,
tanya trinity ke?

murah

Jumlah posting : 71
Registration date : 2009-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  Merpati Putih on Wed Jun 24, 2009 12:54 pm

gelap wrote:maksudnya??

sdr gelap,
selamat berinteraksi.. disini ta' ade moderator.. jangan takut tulis je sekehendak hati.. merapu pun ta' pe.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  T R I N I T Y on Wed Jun 24, 2009 8:17 pm

Ha..itulah jawabannya.Soal lah apa saja yg.membuatkan otak dan akal selama ne berbelit2.
Asalkan tali yg.berbelit tu tak putus maka terdapatlah satu hujung dan satu pangkal.Kalau
terputus jadi 2 hujung 2 pangkal.Tu yg.kena jawab 2 cara.

T R I N I T Y

Jumlah posting : 743
Registration date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  spanjunk on Wed Jun 24, 2009 8:37 pm

Merpati Putih wrote:Lawan jer taqdir tuh.. agar 'Tuhan' bukakan/huraikan 'RAHSIA' takdir. Bukankah 'Tuhan' tu maha pengasih, lagi maha penyayang?
kalau nak lawan ... main chess la...
kakakakakka
yg nak gi lawan taqdir tuh buat hape???....
buat pe buat taqdir kalau takat nak ajak berlawan....
wakakakakak
banyak lagi 'aradi2' yang boleh buat lawan....

spanjunk

Jumlah posting : 507
Registration date : 2009-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  Merpati Putih on Wed Jun 24, 2009 9:46 pm

mr. spanjunk,

ade cara ke na' download chess game kat forum nih?

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  spanjunk on Wed Jun 24, 2009 9:52 pm

KAKAKAKAKAK
terbakar nampak....... kakakakak
entah la.... mungkin ade........ mungkin tidak.....
tapi kalau dok setable lagi best......

spanjunk

Jumlah posting : 507
Registration date : 2009-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  shazlida on Wed Jun 24, 2009 11:20 pm

spanjunk wrote:KAKAKAKAKAK
terbakar nampak....... kakakakak
entah la.... mungkin ade........ mungkin tidak.....
tapi kalau dok setable lagi best......

Tak payahla kamu nak setable dengan Tok... 'sesat' kamu nanti!

shazlida

Jumlah posting : 161
Registration date : 2008-12-30

View user profile http://caturist.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  Merpati Putih on Wed Jun 24, 2009 11:34 pm

mr shazlida.

Sesat ta' pe, abih2 masuk neraka jer. Bidadari semuanye dh berduyun keneraka.. sebab kat syurga ta' de manusia yang masuk.

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  spanjunk on Wed Jun 24, 2009 11:38 pm

shazlida wrote:
spanjunk wrote:KAKAKAKAKAK
terbakar nampak....... kakakakak
entah la.... mungkin ade........ mungkin tidak.....
tapi kalau dok setable lagi best......

Tak payahla kamu nak setable dengan Tok... 'sesat' kamu nanti!

wakakakakakaka.....
dulu pun gua penah cakap....
gua tak takut sesat..........

spanjunk

Jumlah posting : 507
Registration date : 2009-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  shazlida on Wed Jun 24, 2009 11:38 pm

Merpati Putih wrote:mr shazlida.

Sesat ta' pe, abih2 masuk neraka jer. Bidadari semuanye dh berduyun keneraka.. sebab kat syurga ta' de manusia yang masuk.

Tawakal je la.... macam 'Wak Jono'.

shazlida

Jumlah posting : 161
Registration date : 2008-12-30

View user profile http://caturist.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  salik on Thu Jun 25, 2009 12:23 am

spanjunk wrote:
shazlida wrote:
spanjunk wrote:KAKAKAKAKAK
terbakar nampak....... kakakakak
entah la.... mungkin ade........ mungkin tidak.....
tapi kalau dok setable lagi best......

Tak payahla kamu nak setable dengan Tok... 'sesat' kamu nanti!

wakakakakakaka.....
dulu pun gua penah cakap....
gua tak takut sesat..........


INI SATU CADANGAN YANG BAGUSSSSS
AMACAM TRINITY,MR SAZALI...DA

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  spanjunk on Thu Jun 25, 2009 12:51 am

How can I be lost,
If I've got nowhere to go?
Search for seas of gold
How come it's got so cold?

How can I be lost?
In remembrance I relive
And how can I blame you
When it's me I can't forgive?

spanjunk

Jumlah posting : 507
Registration date : 2009-01-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  salik on Thu Jun 25, 2009 1:48 am

KAMU SEMUA DAPAT DI LIHAT MELALUI TULISAN TULISAN MU.

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  T R I N I T Y on Thu Jun 25, 2009 2:14 am

Gua macam biasa beb..
Dulu dah sesat masuk rumah hantu kat funfair.
Last sekali gua robohkan semua dinding2 tu....tak payah keluar ikut pintu.

Allah dah kata...tidak siapa yg.berkuasa menyesatkan,melainkan DIA jua yg.menyesatkan
manusia.

Tentu ada sebab manusia tu nak disesatkan..tak kan saja2 dan sia2.
Sesat pilihan diri sendiri apabila telah terang dan nyata jalan diberi.
Allah tidak akan menghukum si jahil.Apa yg.terjadi kepada sijahil hanyalah seperti haiwan
yg.melata.Apa yg.diterima adalah kesan dunia dan ada juga habuan yg.adil mengikut
amalnya.

Duduk semeja dengan ada sebuah teko berisi air panas kosong.....
Terdapat beberapa cawan untuk setiap yg.duduk.
Masing2 membawa pek perasa minumannya.Maka bancuhlah sendiri dan rasalah sendiri
keenakan kopi cap kapal api ke..tongkat ali ke...capocino.

Aku suka nescafe campor coklat,campor halia.
Fuhhh...terasa sampai ketulang... Very Happy

T R I N I T Y

Jumlah posting : 743
Registration date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  salik on Thu Jun 25, 2009 8:17 am

Aku suka nescafe campor coklat,campor halia.
Fuhhh...terasa sampai ketulang... Very Happy

Fuuu...yaow
ini first time aku dengar, buleh lah cuba nie
cuba cuba sesat sekejap ,
aku dulu pernah gak sesat , makin sesat makin tenang dan makin sayangkan Allah.
Dan aku dapati sekarang nie aku dah bertambah tambah sesat kerana....
Aku memasuki Alam Kesenian..........

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  zali on Thu Jun 25, 2009 1:44 pm

salik wrote:

Fuuu...yaow
ini first time aku dengar, buleh lah cuba nie
cuba cuba sesat sekejap ,
aku dulu pernah gak sesat , makin sesat makin tenang dan makin sayangkan Allah.
Dan aku dapati sekarang nie aku dah bertambah tambah sesat kerana....
Aku memasuki Alam Kesenian..........

apa sesat sesat nih en.salik...
kan spunjunk dah bersyair...

'Macammana saya boleh sesat
kalau saya tiada halatuju'

zali

Jumlah posting : 282
Registration date : 2008-12-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  Merpati Putih on Thu Jun 25, 2009 2:04 pm

salik wrote:KAMU SEMUA DAPAT DI LIHAT MELALUI TULISAN TULISAN MU.

Ape? tulisan spanjunk sengit ke?

_________________
KeAKUANKU SENTIASA ESA.

Merpati Putih
Admin

Jumlah posting : 2450
Registration date : 2008-08-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  salik on Thu Jun 25, 2009 4:42 pm

Merpati Putih wrote:
salik wrote:KAMU SEMUA DAPAT DI LIHAT MELALUI TULISAN TULISAN MU.

Ape? tulisan spanjunk sengit ke?


itu kiasan jer tok,
Melihat Alam kejadian tuhan Nampak kehebatan pelakunya....tu jer

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  salik on Thu Jun 25, 2009 4:49 pm

zali wrote:
salik wrote:

Fuuu...yaow
ini first time aku dengar, buleh lah cuba nie
cuba cuba sesat sekejap ,
aku dulu pernah gak sesat , makin sesat makin tenang dan makin sayangkan Allah.
Dan aku dapati sekarang nie aku dah bertambah tambah sesat kerana....
Aku memasuki Alam Kesenian..........

apa sesat sesat nih en.salik...
kan spunjunk dah bersyair...

'Macammana saya boleh sesat
kalau saya tiada halatuju'

Walaupun tiada hala tuju , tapi tetap menuju dan terpaksa menuju,
dulu umur 15 tahun sekarang dah berapa,dan akan seterusnya menuju

ALLAH SEGALA TUJUAN.......
TUJUAN KITA KER TUJUAN ALLAH.

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  salik on Thu Jun 25, 2009 7:04 pm

31. Katakanlah: "Jika kamu mencintai Allah, ikutilah aku, niscaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu." Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. ...Ali imran

laruuuuuuuuuuuuuutttttttttttt

salik

Jumlah posting : 1366
Registration date : 2009-03-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  T R I N I T Y on Fri Jun 26, 2009 2:17 am

Abu Hurairah r.a. meriwayatkan, bahawa Rasulullah sallallaahu ‘alayhi wa sallam telah bersabda:

“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing dan ganjil. Dan ia akan kembali sebagaimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka, beruntunglah orang-orang yang ganjil” [Hadith Muslim no. 145]

T R I N I T Y

Jumlah posting : 743
Registration date : 2009-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Iblis di tanya

Post  Sponsored content Today at 5:53 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum